Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019  00:05:26

Σπέκουλα και ψεύδη, δήθεν οργής του...Ισραήλ για τις υπουργοποιήσεις Γεωργιάδη και Βορίδη. Η αντίθετη αλήθεια και οι στρεβλώσεις από γνωστούς εργολάβους «ενημέρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Διατεταγμένη προβολή από Κουμουνδούρου δύο ισχυρισμών FAKE NEWS, δηλαδή στρεβλώσεων και ψευδολογιών με απίθανες γενικεύσεις.

Δήθεν λχ. όλος ο ισραηλινός τύπος, δήθεν σχόλια από το..Τέλ Αβίβ, δηλαδή την Κυβέρνηση, απόκρυψη των εγκωμιασμών από το ΥΠΕΞ του Ισραήλ για τον Πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη και όλη την Κυβέρνηση του. Και τίτλοι αθλίων, όπως «Ισραηλινός Τύπος: Στη φόρα ο αντισημιτισμός των Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη....».

Δουλειά χθες στις ομάδες μαύρης προπαγάνδας της Κουμουνδούρου, με την μόνιμη στοχοποίηση, χωρίς αποτελέσματα φθοράς, κατά του Άδωνη Γεωργιάδη και παράλληλα του Μάκη Βορίδη. Με νέες στρεβλώσεις της αλήθειας γενικεύσεις της φαντασίας τους, και με τις συνηθισμένες ψευδολογίες. Με ισχυρισμούς προς αφελείς ότι έχει προκαλέσει «προβληματισμό στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η υπουργοποίηση των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη λόγω των ακροδεξιών και αντισημιτικών θέσεων τους.».

Με άρθρα που δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες τους, οι εφημερίδες Haaretz και Jerusalem Post κάνουν λόγο για το «σκοτεινό παρελθόν» των νέων υπουργών Επενδύσεων και Υγείας, δήθεν ότι αντιπροσωπεύουν την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κείμενο της η Haaretz, προετοιμάζει εμπαθώς τον αναγνώστη ήδη από τον υπότιτλο: «προτού ξεκινήσετε να πανηγυρίζεται την πτώση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ρίχτε μια ματιά στους βουλευτές της νεοεκλεγείσας Νέας Δημοκρατίας». Και συνεχίζει: «Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ο δρόμος που θα έφερνε τη Νέα Δημοκρατία πίσω στην εξουσία θα περνούσε από τη Χρυσή Αυγή και την φθίνουσα δημοτικότητα του ακροδεξιού κόμματος». Λαθεμένος ισχυρισμός δεδομένου ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πρωτίστως πραγματοποίησε με σύστημα και πέτυχε το άνοιγμα της επιρροής της ΝΔ στη ευρύτερη φιλελεύθερη παράταξη και την κεντροδεξιά.

«Οι τρεις σωματοφύλακες» του ΛΑΟΣ που μετακόμισαν στη Νέα Δημοκρατία

Τους «θορυβώδεις πολιτικούς» - τους αποκαλεί και «τρεις σωματοφύλακες» - οι οποίοι θα ενέπνεαν τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους βρήκε το νυν κυβερνών κόμμα στο πρόσωπο των Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, συνεχίζει η Haaretz παραθέτοντας και ένα μίνι βιογραφικό των τριών πολιτικών. Δεν παραλείπει να παραθέσει την κοινή πολιτική καταβολή τους από τον εθνικιστικό Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Δεν αμφιβάλλει ότι «και οι τρεις θα αρνούνταν τα πάντα αν τους ρωτούσε κανείς για το αντισημητικό και εθνικιστικό παρελθόν τους». Αναφέρει μάλιστα την κίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη να συμμετάσχει σε διαμαρτυρία στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών μετά το βανδαλισμό του αλλά και στη συγγνώμη που είχε ζητήσει για την προώθηση του βιβλίου του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια», το οποίο αρνείται το Ολοκαύτωμα.

«Αυτή η κατά τα φαινόμενα μεταστροφή είναι ειλικρινής; Μήπως έχει πράγματι αποφασίσει να αλλάξει νοοτροπία; Θα ήταν πιο ειλικρινές και αποδεκτό αν αποκήρυσσε επίσης το ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά του ατζέντα, η οποία παραμένει ίδια με τον παλιό καιρό – και όχι απλώς τον αντισημιτιμό. Ειδάλλως, θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς ως ένα στρατηγικό ελιγμό στο σκοτάδι της ακροδεξιάς πολιτικής». Εμπαθής, μικρόψυχη και προκατειλημμένη τοποθέτηση δεδομένου ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ και έχει αποκαταστήσει σχέσεις με πολιτικούς παράγοντες της χώρας.

Με τη σειρά της, η συντηρητική εφημερίδα «The Jerusalem Post» επικαλείται αορίστως, ανώνυμη « σημαντική διπλωματική πηγή» του Ισραήλ, που της δήλωσε ότι το...... Τελ Αβίβ (δηλαδή η επίσημη Κυβέρνηση του Ισραήλ) δεν θα συνεργαστεί με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. Γίνεται μάλιστα και συσχέτιση με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, στην οποία παρότι δεν τον κατονομάζει κάνει λόγο για υπουργό γνωστό «για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές θέσεις του». Η υπερβολή και η ψευδολογία είναι ολοφάνερη και στην περίπτωση της επίθεσης κατά του Μάκη Βορίδη. Το ΥΠΕΞ του Ισραήλ, δηλαδή το Τέλ Αβίβ στη διπλωματική γλώσσα χαιρετίζει θερμά, την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο οποίος είναι αληθινός σύμμαχος του Ισραήλ και πάντα επιδεικνύει τη βαθιά του στήριξη και φιλία στην ισραηλινή κοινότητα της Ελλάδα». Θέση, που έχει γενικότερη αξία.

Η αλήθεια για τις καλές σχέσεις των Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη με το Κράτος του Ισραήλ και τους Εβραίους.

7.3.2018. Υπάρχει πλέον μια ριζική διαφορά και μάλιστα 20 και πλέον χρόνων , με πολιτικό ρεαλισμό και ωριμότητα..Γιατί, τώρα ο Βορίδης τάσσεται υπέρ της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το γόνιμο ταξίδι του Άδωνι Γεωργιάδη και η επιστροφή του για «να πολεμήσει τον αντισημιτισμό» στην Ελλάδα. Ήδη εξαρχής συνεπής αντίπαλος της «Χρυσής Αυγής» στην ναζιστική ιδεολογία και την πρακτική της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, επισημαίνει πέρυσι η Ιστοσελίδα NEWS247, που είχαν προβληματικές σχέσεις πανί για τους Εβραίους έχουν αφήσει πίσω τους αυτό το παρελθόν, καθώς ο μεν πρώτος ύστερα από το ταξίδι του στο Ισραήλ δηλώνει ότι «οι Έλληνες και οι Εβραίοι συμμεριζόμαστε την Κοινή μας πορεία στον Χρόνο» και ο δε δεύτερος χαρακτηρίζει «σωστή και δίκαιη» την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ!

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε στο Ισραήλ και πραγματοποίησε πλήθος επαφών και συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους παράγοντες της εβραϊκής πολιτικής ζωής έγραψε στο Facebook ότι «το ταξίδι μου στο Ισραήλ με έκανε σοφότερο σε πολλά», ενώ αναδημοσίευσε στο twitter και την είδηση ότι «ο Τραμπ σκέφτεται να παραβρεθεί στο άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ». Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η περίπτωση του Μάκη Βορίδη ο οποίος αρθρογραφώντας (Καθημερινή) τάχθηκε υπέρ της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ χωρίς μέχρι στιγμής η ΝΔ να έχει διαμορφώσει και διατυπώσει δημοσίως κάποια θέση για το ζήτημα.

ΟΙ ΝΕΩΤΕΡEΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΜΕΤΑ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης τόνιζε πέρυσι σχετικά με το ταξίδι του στο Ισραήλ ότι «ήταν ένα προσωπικό στοίχημα να βγάλω από πάνω μου τις υποψίες περί αντισημιτισμού που κουβαλούσα από το παρελθόν και να αποδείξω ότι αυτά που λέω τα εννοώ», ενώ δήλωσε ότι «πιστεύω ειλικρινά στην ανάγκη Στενών Σχέσεων με το Ισραήλ» και έκανε λόγο για «τα κοινά γεωπολιτικά μας συμφέροντα» και «τις απειλές που δέχεται το Ισραήλ και η Δύση γενικότερα». Σε ανάλογο μήκος κύματος ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει την άποψη ότι «το Ισραήλ συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι του Δυτικού Κόσμου» και «αξίζει την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης γιατί είναι η μοναδική φιλελεύθερη δημοκρατία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Κοινό σημείο επίσης και των δύο είναι το μέτωπο που ανοίγουν με τους Παλαιστίνους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συνάντησή του με τη βουλευτή του Λικούντ και πρώην αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Dr. Anat Berko διότι όπως έγραψε του εξήγησε πως «οι Άραβες μονοπώλησαν το όνομα Παλαιστίνη, το οποίο πριν το 1948 αναφερόταν κυρίως στους Εβραϊκής καταγωγής κατοίκους της περιοχής, καθώς οι άλλοι δεν λέγονταν Παλαιστίνιοι αλλά Άραβες. Μου θύμισε το πώς οι Σκοπιανοί καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας».

Παράλληλα ο Μάκης Βορίδης χαρακτηρίζει «μαξιμαλιστικές και επικίνδυνες» τις θέσεις των Παλαιστινίων και αναφέρει ότι «η παλαιστινιακή πλευρά δεν έχει επιδείξει καμία πρόθεση να διαπραγματευθεί σοβαρά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ».

Μάλιστα ο Μάκης Βορίδης δέχτηκε επίθεση από τον Σάμπυ Μιωνή ο οποίος έγραψε (ΕΦ.ΣΥΝ) ότι «ο εβραϊκός λαός δεν ξεπλένει ρατσιστές και αντισημίτες» υπενθυμίζοντας ότι το 2011 η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Λουκά Παπαδήμο για την υπουργοποίηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη.

Επιπλέον, πέρσι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει συγγνώμη από την Εβραϊκή κοινότητα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος επειδή «υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη» λέγοντας ότι «είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους συμπατριώτες μου».Με θαρρος και παρρησία ως δημόσιος άνδρας. Με τις σχέσεις ειλικρινείς και σταθερές με τον επίσημο Ισραήλ και μεγάλη μερίδα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου του Ισραήλ αλλά και του ελληνικού και διεθνούς Εβραϊσμού..

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα