Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019  00:53:14

Οι αλήτες- αναρχικοί καταληψίες εγκατέλειψαν μετά τρία χρόνια λεηλατημένο κουφάρι το ξενοδοχείο City Plaza στην πλατεία Βάθης. Κύριο

Εντυπωσιάζουν οι καταγγελίες της άτυχης ιδιοκτήτριας ότι η Αστυνομία, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, δεν τις εκτελούσε, επειδή της είχε επιβληθεί «πολιτικό απαγορευτικό» από την Κυβέρνηση, μάλλον το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη».

Λεηλατημένο, με πολλές καταστροφές, Κτίριο -κουφάρι κατάντησαν το ξενοδοχείο City Plaza στην πλατεία Βάθη, οι αναρχικοί-αλήτες-πολιτικοί πρόσφυγες και άλλοι καταληψίες μετά από τρία χρόνια παραμονής. Με την οικειοθελή τους αποχώρηση την Τετάρτη οι αναρχικοί και οι παράτυποι μετανάστες θέλησαν να προλάβουν επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της οδού Αχαρνών από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι ζημιές εκτιμώνται σε 2 εκατ. ευρώ.

Όπως κατήγγειλε μάλιστα στον ΣΚΑΪ η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αλίκη Παπαχελά, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της στην ΕΛΑΣ για να προχωρήσει σε επιχείρηση στο κτίριο, οι αξιωματικοί είτε έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες, είτε της έλεγαν ευθέως ότι δεν έχουν πολιτική εντολή από την τότε ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Στο κτίριο ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι διαλυμένος, όπως τα έπιπλα και τα κλιματιστικά, ενώ χρήζει απολύμανσης

Εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα της Αυγής που αποκαλεί την κατάληψη ως «ολοκλήρωση κύκλου μετά από 39 μήνες λειτουργίας» χρησιμοποιώντας την ορολογία των αντιεξουσιαστών. Ας σημειωθεί ότι οι όφειλες μονό για τον ΕΝΦΙΑ ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ και η κ. Παπαχελά θα κινηθεί νομικά κατά του δημοσίου για την απραξία του.

Εκκενώθηκε το City Plaza – Αποχώρησαν οι καταληψίες μετά από 3 χρόνια

«Μαγική εικόνα» το City Plaza. Χωρίς καταληψίες, χωρίς μπάζα, αλλά με ζημιές σχεδόν 2 εκατομμυρίων!
Αίσιο τέλος για την ιδιοκτήτρια του City Plaza είχε η περιπέτειά της που κράτησε 3 ολόκληρα χρόνια, αφού όσοι το είχαν καταλάβει αποχώρησαν οικειοθελώς, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι»!

Η υπόθεση έχει μεγάλη... ουρά. Ήδη από το 2016 η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Αλίκη Παπαχελά, είχε διαμαρτυρηθεί ότι πρόσφυγες και μετανάστες -με την προτροπή «αλληλέγγυων» και μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων- είχαν καταλάβει το City Plaza και μάλιστα λίγες ημέρες πριν γίνει επίσημα κέντρο προσφύγων, με κονδύλια που είχαν εγκριθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
powered by Rubicon Project

«Το ξενοδοχείο ήδη θα είχε γίνει κέντρο προσφύγων του ΟΗΕ επισήμως από τον Μάρτιο, αλλά είχαν καθυστερήσει τα κονδύλια. Τα κονδύλια βγήκαν από τον ΟΗΕ την Τετάρτη, μέσα σε αυτά τα 25 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνεται και το Plaza, και την Παρασκευή έγινε η κατάληψη. Σας φαίνεται τυχαίο; Γιατί δεν είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα κατάληψη» δήλωνε στο Newsit.gr στις 26 Απριλίου του 2016 η κυρία Παπαχελά.
Η κυρία Παπαχελά είχε επιχειρήσει πολλές φορές να επιστρέψει στην ιδιοκτησία της, το City Plaza, πλην μάταια. Οι καταληψίες δεν την άφηναν. Την έβριζαν και της φώναζαν, λέγοντάς της να «εξαφανιστεί». Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που είχε δεχθεί και τηλεοπτικό συνεργείο στις 12 Απριλίου. «Η κάμερα δεν μπαίνει μέσα», έλεγαν οι καταληψίες και έσπρωχναν την ιδιοκτήτρια.

Κάτι όμως φαίνεται πως άλλαξε τις τελευταίες μέρες. Όπως περιέγραψε η ιδιοκτήτρια του City Plaza στον τηλεοπτικό σταθμό Open, την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα. «Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει: «Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο». Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».

Η κυρία Παπαχελά, πρόσθεσε ακόμη πως για να επανέλθει το City Plaza στην κατάσταση που είχε το 2016 (προτού δηλαδή καταληφθεί), χρειάζονται περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα