Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019  00:33:32

Η Φώφη Γεννηματά σε πλήρη ένταση και αρχηγικές απειλές: «Όσοι λοξοκοιτάζουν προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να φύγουν τώρα». Νέα φάση εσωστρέφειας, που φαίνεται να διαρκέσει. Κύριο

Επίσης καταγγέλλει υπόγειες συναλλαγές και «δούρειους ίππους» -«Όποιοι θέλουν καρέκλες να φύγουν».

Διπλό το μήνυμα προς όσους «φλερτάρουν» ,εξίσου απαράδεκτα, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ έστειλε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της το απόγευμα στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Με τον τρόπο αυτό η κυρία Γεννηματά ήθελε να προειδοποιήσει όσα μεσαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ σχεδιάζουν να ενταχθούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καταλαμβάνοντας πόστα στη νέα διοίκηση. Μάλιστα, στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη κυκλοφορεί το όνομα της Αννας Στρατινάκη, η οποία θήτευσε ως γενική γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, δίπλα στον Γιώργο Κουτρουμάνη και πιθανόν δεν θα ήταν αρνητική για μια θέση στη ΝΔ. Από την άλλη, επιτελικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν κρύβουν την ενόχλησή τους με τις συνεχείς αιτιάσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κρεμαστινός δεν εξελέγη βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές και δεν αποκλείεται να συνεχίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ στα επόμενα βήματα.

Ας σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τους Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Λίνα Μενδώνη, λίγη ώρα μετά την υπουργοποίησή τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, στην ομιλία που θα κάνει στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο, θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και θα τονίσει ότι το μισό εκατομμύριο των πολιτών που επέλεξαν το Κίνημα Αλλαγής το έκαναν επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν το ΚΙΝΑΛ πιστεύουν σε έναν γνήσιο σοσιαλδημοκρατικό φορέα και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν όσοι μεμψιμοιρούν ή αισθάνονται ότι τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής (8,1%) δεν ικανοποιούν τις φιλοδοξίες τους», είναι η εκτίμηση της προέδρου του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να στείλει μηνύματα και σε όσους διαφωνούν με την πρόθεσή της να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και θα επισημάνει ότι όποιοι ενδιαφέρονται για συναίνεση θα πρέπει να διαβάσουν καλά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

«Θέλουμε ένα ισχυρά αναλογικότερο σύστημα από το σημερινό που δίνει μπόνους 50 εδρών στον νικητή» θα πει χαρακτηριστικά.

Η Φώφη Γεννηματά θα ανακοινώσει σειρά οργανωτικών και πολιτικών πρωτοβουλιών ώστε σύντομα το Κίνημα Αλλαγής να βρεθεί και πάλι σε διάταξη μάχης με βάση τα νέα δεδομένα.

Η Γεννηματά καταγγέλλει υπόγειες συναλλαγές και «δούρειους ίππους» -«Όποιοι θέλουν καρέκλες να φύγουν τώρα»

Υπόγειες συναλλαγές στελεχών του ΚΙΝΑΛ με άλλα κόμματα και «δούρειους ίππους» κατήγγειλε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβούλιου του Κινήματος Αλλαγής.

Εστειλε δε αυστηρό μήνυμα σε όσους «ερωτοτροπούν» με άλλα κόμματα να «φύγουν τώρα».

«Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που - καθόλου τυχαία - είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού. Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν.

Γι' αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν ΤΩΡΑ» είπε με έμφαση.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε πως «μέσα σε δύσκολες συνθήκες η παράταξή μας έδωσε μια άνιση μάχη, καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι και μάχιμοι» και πως «διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής». Ωστόσο αναγνώρισε πως «δεν συντελέστηκε η επιδιωκόμενη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να συσταθεί μια ειδική επιτροπή με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ιωακιμείδη ώστε «με νηφαλιότητα και ευθύνη να μελετηθούν και να αναλυθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και συνολικά η πολιτική και εκλογική πορεία της παράταξης μας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα» και να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μέχρι τον Οκτώβριο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Περιγράφοντας την αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝΑΛ εφεξής, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι «εμείς θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας».

Οπως σημείωσε «το ΚΙΝΑΛ δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με όρους διπολικής αντιπαράθεσης. Ασκεί κριτική στον λαϊκισμό, στη στασιμότητα, στον συντηρητισμό, από θέσεις ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας. Στη βάση αυτή ασκεί την κριτική του και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνομιλεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για να προσθέσει: «Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς του δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα