Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019  06:25:03

Ο Αλ. Τσίπρας εγκαινίασε από χθες την πολεμική κατά Μητσοτάκη- Κυβέρνησης, μετά ...3 ημέρες χάριτος. Το μπαράζ καταγγελιών-επιθέσεων με λαϊκισμό, πόλωση και ανακρίβειες. Κύριο

Ο Αλ Τσίπρας για τη Νομική Πατρών και μαζί ο πρώην υπουργός Παιδείας. Οι Φάμελος και Αχτσιόγλου για τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ανάληψης από τον Πρωθυπουργό της αρμοδιότητας για ΕΡΤ- ΑΠΕ και για την μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στον κ.Χρυσοχοίδη. Πετρόπουλος και μάλιστα από βήματος ΕΡΤ κατά των δηλώσεων Βρούτση για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό. Η επίθεση κατά της νέας υφυπουργού Εργασίας, με ψευδολογίες. Η μηδενιστική δήλωση για τα ΠΔ, που επέστρεψε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Έδωσε το έναυσμα και τον χαρακτήρα της πολεμικής τους. Η προσωπική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την Νομική Πατρών κρίνεται από τη ΝΔ ως «υπόδειγμα κακόπιστης, δημαγωγικής και στρεβλωτικής αντιπολίτευσης», η οποία γίνεται απόλυτη καθοδηγητική γραμμή για βουλευτές, στελέχη και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη η πολεμική συγκομιδή της χθεσινής χθεσινής ημέρας, μόλις τρείς ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, είναι πλούσια. Δείχνει συντονισμό, και ότι επέλεξαν να αρχίσουν την «δυναμική, αδιάλλακτη αντιπολίτευση», στα ίδια παλαιά πρότυπα του 2012-14. Με επιθέσεις κατά μέτωπο, με ισχυρισμούς ανυπόστατους. Σε πλήρη επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει, δεν μπορεί να βελτιωθεί, δεν μπορεί να διδαχθεί από τα λάθη και τις εκλογικές του αποτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Με νοοτροπία αδιάλλακτου, τριτοκοσμικού κόμματος και επιδίωξη την προετοιμασία για «θερμό» φθινόπωρο σε κινητοποιήσεις πεζοδρομίου.

Αβροφροσύνες τέλος, ώρα για σκληρό ροκ

1. Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,όπως ήταν γνωστό και αναμενόμενο. Μετά μαλιστα την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κ,Παυλόπουλος του είχε γνωστοποιήσει από καιρό γιατί δεν θα υπέγραφε τα συγκεκριμένα΄ ΠΔ, για δικές τους απόψεις και μόνο...

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απάντησε στις κυβερνητικές πηγές κάνοντας λόγο για "υποκρισία" και "μεθοδεύσεις" από πλευράς κυβέρνησσης. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας".

2. Σκανδαλολογία η ουσία είναι ότι ένας ακόμη υφυπουργός της νέας κυβέρνησης ( μετά τις ψευδείς δήθεν δηλώσεις της νέας υφυπουργού Εργασίας),

Ο λόγος για τον Δημήτρη Οικονόμου, υφυπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο στο Ελληνικό, την Lamda Development.

O ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτησή του ανεβάζοντας το θέμα: «Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μαζί σε ακραίες δηλώσεις οι πρώην υπουργοί Φάμελλος και Ακσιόγλου..

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον υφυπουργό ο οποίος τονίζει ότι «η συνεργασία μου με τη Lamda όπως και με άλλους ιδιώτες και φορείς του Δημοσίου ήταν γνωστή σε όλους», όπως και το γεγονός ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα».

Επίθεση ανάλογης υπερβολής, ανακρίβειας και πόλωση εξαπολύθηκε και κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου, υφυπουργού Εργασίας και μέσω της Αυγής. Χαρακτηρίζεται νεοφιλελεύθερη και χυδαία για παλαιότερες δηλώσεις της, που δεν ήταν ..δικές της αλλά του Α. Δοξιάδη.

Για τα ΜΜΕ και άλλα

Συντονισμένη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση Μητσοτάκη να έχει ο ίδιος τις αρμοδιότητες της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Ξεχνώντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίστηκε πλήρως η δημοσιογραφική δεοντολογία των δύο κρατικών μέσων, τα οποία μετατράπηκαν σε κομματικά φερέφωνα, έξι ευρωβουλευτές έστειλαν το θέμα στην Ευρωβουλή. Συγκεκριμένα, οι Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά και Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούνται τη λειτουργία του κράτους Δικαίου για τη διάκριση των εξουσιών, αλλά και την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική για την ανεξαρτησία του Τύπου, ρωτούν την Κομισιόν «εάν Υπάρχουν άλλα κράτη μέλη-της ΕΕ όπου η εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό – και αν ναι, σε ποιες χώρες και από πότε εφαρμόζεται κάτι τέτοιο».

Επίθεση έχει εξαπολυθεί και κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου μέσω της Αυγής. Χαρακτηρίζεται νεοφιλελεύθερη και χυδαία για παλαιότερες δηλώσεις της.
Αλλά ακόμη και η τραγωδία στην Χαλκιδική έγινε αντικείμενο επίθεσης στην κυβέρνηση των τεσσάρων ημερών από την προηγούμενη κυβέρνηση που χρεώνεται την τραγωδία στο Μάτι και κυρίως την επικοινωνιακή διαχείριση. Και τόσα άλλα ανάλογα από το χθεσινό μπαράζ.

Τσίπρας για κατάργηση Νομικής Πάτρας: Τιμωρούν το Νομό λόγω της ήττας στην Αχαϊα

Τη θεωρία ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει με την τέταρτη Νομική ως... εκδίκηση στην Αχαΐα, για τα ποσοστά που έδωσε στη ΝΔ στις εκλογές, διατύπωσε μέσω social media ο Αλέξης Τσίπρας!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, με ανακοίνωσή του, στην απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
Η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της νέας Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας.

Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η Ν.Δ. τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».
Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πολλές φορές πριν τις εκλογές ότι δεν θα προχωρήσει με την τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα