Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019  05:56:58

Τα μεγαλόπνοα «δομικά σχέδια» Κ. Γαβρόγλου μπαίνουν στο αρχείο. Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων -Δεν ιδρύεται η 4η Νομική Πατρών. Καταργείται νομοθετικά σύντομα το άσυλο βίας και ανομίας. Κύριο

Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα.

-Σημαντικές ρεαλιστικές αποφάσεις κόντρα τις εξαγγελίες Γαβρόγλου, για το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το ζήτημα της προσχολικής αγωγής, καθώς και για το -«φλέγον» το τρέχον διάστημα- θέμα της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων ελήφθησαν κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, -κατά την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου- η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου έληγε την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουλίου. Το iefimerida δημοσιοποίησε έναν αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, με την καθοδήγηση του ειδικού Στράτου Στρατηγάκη.

Σε ό,τι αφορά το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Οι μαθητές δεν χρωστούν κάτι επειδή αλλάζουν οι κυβερνήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα προωθηθούν άμεσα βελτιώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε σχετικά ότι «είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Ετσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τέταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική», υπογράμμισε.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη

Η υπουργός Παιδείας, στη συνέχεια, ανέφερε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να είναι έτοιμα από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού και βιβλίων και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. «Εχουμε κάνει επαφές με το ΑΣΕΠ, ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία», σημείωσε.

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός της δομής των βρεφονηπιακών σταθμών. Παρά ταύτα, επισήμανε ότι για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές πρέπει να βεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό.

Το ζήτημα της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν η Νίκη Κεραμέως με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση έχει άγνοια σε θέματα εκπαίδευσης

Σε αιχμηρή δήλωση του, ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρεται σε πέντε σημεία-αγκάθια για την εκπαίδευση.

«Δυστυχώς, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης, η άγνοια της για τα θέματα εκπαίδευσης και έρευνας εκδηλώνεται και πάλι με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Δύο μέρες μετά τη βίαιη απόσπαση της Έρευνας από το υπουργείο Παιδείας και τη μετακίνηση σημαντικών επιστημονικών φορέων σε άλλα Υπουργεία, με άδηλα αποτελέσματα, η κυβέρνηση ξαναχτυπά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Συνεχίζει αναφερόμενος σε πέντε σημεία: στην παράταση υποβολής μηχανογραφικών, στη διερεύνηση της λειτουργίας των νέων τμημάτων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στην κατάργηση Νομικού Τμήματος στην Πάτρα, σε ενδεχόμενες αλλαγές στον θεσμό της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και στη «μελέτη των αναγκών» για τους διορισμούς των 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικούς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα