Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  03:30:26

Μητσοτάκης- Πιερρακάκης σε παθιασμένο στοίχημα: Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του κράτους, με πρώτα Υπουργεία, ΔΕΚΟ και Υπηρεσίες. Κύριο

Ενδιάμεση λύση σε ένα μήνα για το καθυστερημένο αλλά σωτήριο σύστημα «112».

Το υπερενισχυμένο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι μονόδρομος και τόνισε ότι θα παρακολουθεί αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του 112, για το οποίο θα υπάρξει ενδιάμεση λύση σε ένα μήνα και οριστική λύση στο τέλος του χρόνου

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τον ενημέρωσε και για την πιλοτική δοκιμή της υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτη 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον αριθμό 112 είπε ότι θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενδιάμεση λύση σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη. «Ζήτησα από τον υπουργό να συνεννοηθεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για μια ενδιάμεση λύση η οποία θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Με αυτή τη λύση θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα σε περίπτωση επικίνδυνων καταστροφών οι οποίες μπορεί να είναι προβλέψιμες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Έχει ξεκινήσει να δουλεύει πιλοτικά το 112. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Θα υπάρξει ενδιάμεση λύση ώστε να μπορούν να σταλούν sms σε συγκεκριμένες περιοχές στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Ο στόχος μας είναι αυτή η λύση να είναι έτοιμη σε ένα μήνα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ανακοίνωσε ότι θα έχει άμεσα πολλαπλές συναντήσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ώστε να προχωρήσει ακριβώς η ενδιάμεση λύση.

Στόχος είναι μέχρι τον Αύγουστο να υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλεται SMS στα κινητά όσων κινούνται σε συγκεκριμένη περιοχή με προειδοποίηση για κινδύνους από έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή και πυρκαγιές.
Στην τελική της μορφή η υπηρεσία θα προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης με ένα ειδικού τύπου μήνυμα στα κινητά όσων κινούνται σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ακόμη και εάν δεν υπάρχει σήμα ή το κινητό δεν έχει μπαταρία.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα αναλάβει να προχωρήσει η ενεργοποίηση της ενδιάμεσης λύσης καταρχήν και στη συνέχεια της πλήρους υπηρεσίας, την οποία όμως θα "τρέχει" η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου, "εμείς θα φτιάξουμε το αμάξι και θα το δώσουμε στη Γραμματεία που θα το οδηγεί".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline