Κυριακή 25 Αυγούστου 2019  07:46:23

Τριήμερη πρώτη αναμέτρηση από Σάββατο απόγευμα, σε αντίστροφους ρόλους Μητσοτάκη- Τσίπρα και ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Οι Υπουργοί με πολλές προγραμματικές εξαγγελίες τετραετίας. Κύριο

Οι βουλευτές της ΝΔ, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι, φέρονται με διάθεση να είναι μαχητικοί και έντονα επικριτικοί απέναντι στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ των 4,5 χρόνων.

Τα δοκιμασμένα από το 2015 και αξιολογημένα στις πρόσφατες εκλογές πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ των 4,5 χρόνων και τα μελλοντικά πεπραγμένα της ΝΔ (αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιμείνει ιδιαίτερα,, πράγμα αβέβαιο στη παρελθοντολογία της Δεξιάς) θα κυριαρχήσουν το τριήμερο της μάχης της Βουλής, Με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα σε τελείως αντίστροφους ρόλους, που διαβεβαίωνε ότι δεν θα προκύψουν ποτέ στις εκλογές ο απελθών Πρωθυπουργός.

Σε εντατικούς ρυθμούς εισέρχεται από σήμερα το απόγευμα η Βουλή, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, το τριήμερο Σάββατο 20, Κυριακή 21, Δευτέρα 22 Ιουλίου. Στόχος είναι η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, αφού τα κόμματα ορίσουν τους βουλευτές που θα κατανεμηθούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, θα προχωρήσει η συγκρότηση των Επιτροπών και η εκλογή των προεδρείων τους έως την Τετάρτη.

«Περιέργως θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε...», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι ρυθμοί θα είναι εφεξής εντατικοί και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξει η συνεδρίαση με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα. Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές. Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα