Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020  22:34:49

Θα τα επιστρέψουν όλα οι 224 με τις χρυσές συντάξεις, που λάμβαναν πάνω από 4.608 ευρώ. Ανώτερη δόση επιστροφής τα 920 ευρώ κάθε μήνα. Κύριο

Το νέο ανώτατο πλαφόν αφορά πλέον όχι μόνο τη μεγάλη, κύρια σύνταξη και την επικουρική αλλά και το σύνολο των συντάξεων από διάφορες κρατήσεις και εισφορές, όπως συνέβαινε και συμβαίνει επί χρόνια με δικηγόρους, γιατρούς, στελέχη ΔΕΚΟ και Τραπεζών, δημοσιογράφους.


Τέλος μπαίνουν στα «χρυσές» συντάξεις, οι οποίες έφθαναν τις 10.000, 15.000 ακόμα και 24.000 ευρώ, με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή και ψηφίστηκαν την Πέμπτη βράδυ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Έπρεπε να μπει επιτέλους πλαφόν για να μην υπάρχουν «χρυσές» συντάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν» στις συντάξεις Σταθερό, για όλους, ρεαλιστικό, χωρίς τεράστιες διαφορές συντάξεων, προκλήσεις προς την κοινωνία αλλα και τα οικονομικά των Ταμείων και του Κράτους..

Ανέφερε μάλιστα ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με κράτηση 20% μηνιαίως., δηλαδή με ανώτερη δόση 920 ευρώ τον μήνα είτε αφορά σε εξόφληση από χρυσές συντάξεις είτε από χρυσά εφάπαξ. "Η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν", δήλωσε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της διασταύρωσης των ιδεών και των προτάσεων, αλλά είναι αναγκαίο καμιά φορά κάποια πράγματα να έρχονται με επείγοντα τρόπο. Μ το νέο καθεστώς το ανώτερο πλαφόν συντάξεων για όλους τα 4.608 ευρώ, μικτά, δηλαδή δώδεκα φορές η κατώτατη σύνταξη. Απορρίφθηκαν κάποιες εισηγήσεις να ανέλθει το ανώτατο πλαφόν αυτό στις 6.000 ευρώ το μήνα.

- Το πλαφόν για την επιστροφή του παραπάνω μέρους των χρυσών συντάξεων στα Ταμεία, αφορά πλέον όχι μόνο τη μεγάλη, κύρια σύνταξη και την επικουρική αλλά και το σύνολο των συντάξεων από διάφορες κρατήσεις και εισφορές, όπως συνέβαινε και συμβαίνει επί χρόνια με δικηγόρους, γιατρούς, στελέχη ΔΕΚΟ και Τραπεζών, δημοσιογράφους . Και βεβαίως την επιστροφή ποσών με δόσεις για τα υπέρογκα εφάπαξ που καταβλήθηκαν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline