Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020  05:36:33

Mε εξιτήριο σύντομα ο Νίκος Φίλης μετά τη δύσκολη εγχείρηση στο παχύ έντερο. Η νέα φάση μιας προσεκτικής ανάρρωσης, μετά το χειρουργείο. Κύριο

Οι γιατροί του, δηλώνουν ευχαριστημένοι για την πορεία της υγείας του, που μόλις αρχές Ιουλίου διαγνώσθηκε ότι ήταν προβληματική και ότι χρειαζόταν επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση.

Ξεπέρασε κάθε κίνδυνο, ακόμα και στατιστικό. Τελικά βρήκε νικητής στη δύσκολη μάχη, που έδωσε, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ετοιμάζεται για την έξοδο από το νοσοκομείο. Ικανοποιημένος, συγκινημένος από την αγάπη και ευαισθησία πολλών φίλων του, αναρρώνει σε απλό θάλαμο της Γ' χειρουργικής κλινικής του Γενικού και Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Αποτελεί παρελθόν η δύσκολη και με αρκετές ανησυχίες η χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, στην οποία υποβλήθηκε πριν από δέκα ημέρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομαλή μετεγχειρητική πορεία, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να παραμείνει προληπτικά για ένα 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να βρίσκεται τις πρώτες ημέρες νοσηλείας του σε καθεστώς αυξημένης φροντίδας. Δεν παρουσίασε μετεγχειρητικά προβλήματα.

Οι γιατροί του είναι αρκετά ευχαριστημένοι από την ανάρρωσή του και αναμένεται να του δώσουν εξιτήριο, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μάλλον αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο..
Σταθερά τις τελευταίες ημέρες, που επιτρέπονται κάποιες επισκέψεις ο κ. Φίλης έχει συνεχώς στο πλευρό του την οικογένεια, συνεργάτες' και φίλους του. Μετά το εξιτήριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να ακολουθήσει δύσκολη αγωγή, διατροφής αλλά και «αναγκαίας θεραπείας» και μελλοντικής προστασίας εάν και όσο χρειασθεί.

- Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο τέως υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας στο παχύ του έντερο, που χρειάζεται άμεση χειρουργική αντιμετώπιση, προτού γίνει επικίνδυνη, πιθανώς και καρκινική.. Παρόλα αυτά ο Νικ. Φίλης το πρόβλημα δεν το κοινοποίησε, ενώ συμμετείχε τόσο στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη συζήτηση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου και μίλησε.

Ο ίδιος επέλεξε να μην κοινοποιήσει το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε και θέλησε να το χειρισθεί ως καθαρά προσωπικό-οικογενειακό.-ιατρικό..
Βαθιά πολιτικό ον ο Νίκος Φίλης, ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την πολιτική, καθώς ασχολήθηκε από νωρίς με το φοιτητικό κίνημα και αναδείχθηκε μάλιστα Γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας δηλαδή του ΚΚΕ εσωτερικού. Από το 2015 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ ως υπουργός Παιδείας παρουσίασε πλούσιο έργο και αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από την υπουργική καρέκλα λόγω της κόντρας του με την Εκκλησία, αν και μικρός υπήρξε ψάλτης και στη συνέχεια συμμετείχε στο ρεύμα των νεο-ορθοδόξων.

Το έργο του στο υπουργείο Παιδείας αποτιμάται πλούσιο, ενώ σε καμιά στιγμή δεν δίστασε να υποστηρίξει με συνέπεια τις απόψεις του, έστω και αν αυτές είχαν πολιτικό και προσωπικό κόστος, καθώς, συνήθως, υπήρξαν κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα. Και του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τελικά ο Αλ., Τσίπρας τον αντικατέστησε από υπουργό Παιδείας με τον Κ. Γαβρόγλου λόγω απαιτήσεων τότε Αρχιεπισκόπου, με τον οποίο είχε έλθει σε ρήξη. Ο Νίκος Φίλης, θεωρείται διαβασμένος βουλευτής, σκληρός κομματικός στα αμφιθέατρα, μαχητικά ακραίος και φέρεται ότι, παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική Αθηνών, παρακολουθούσε και μαθήματα βιολιού, ενώ παράλληλα με τα αξιώματα που κατέλαβε στη δημοσιογραφία (μεταξύ των οποίων και διευθυντής της "Αυγής") υπήρξε και συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του ελληνικού Τύπου.

Μετά την ανάρρωσή του, που θα έχει κάποια διάρκεια ο Νίκος Φίλης θα συνεχίσει το έργο του στη Βουλή, αλλά και θα συμμετάσχει δραστήρια στον εσωκομματικό διάλογο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline