Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020  03:45:25

Oι ένδεκα «φάκελοι-σκάνδαλα» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα στείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Δικαιοσύνη και όχι σε Επιτροπές της Βουλής. Ο τελικός κατάλογος κατά τα ΝΕΑ. Κύριο

Οι πέντε αφορούν προσωπικά τον- εξαφανισμένο- Παν. Καμμένο, που φέρεται να έχει προβλήματα υγείας.

Τρεις είναι οι αποφάσεις,πού φέρεται να έχει λάβει τελευταία ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες στο Μαξίμου. Δεν θα ακολουθήσουν την τακτική της δημιουργίας Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών της Βουλής, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα παραπέμψουν τις όποιες «προβληματικές-σκανδαλώδεις» υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Δεύτερον, θα δώσουν βάρος στην σύγκριση των «πεπραγμένων» και της γενικής πολιτικής των δύο διακυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τρίτον, ο περιορισμένος αισθητά κατάλογος σε σχέση με παλαιότερες καταγγελίες από τη ΝΔ και βουλευτές της. Ετσι, από τον τελικό κατάλογο—που παρουσίασαν χθες Σάββατο τα ΝΕΑ- λείπουν αρκετές περιπτώσεις, που παλαιότερα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, οι οποίες κατά τη ΝΔ αποτελούσαν σκάνδαλα για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόπηκαν πολλές. Από φαύλους διορισμούς στο Υγείας, παράνομους διορισμούς και αμοιβές, την υπόθεση των «χρυσών συντάξεων», τις σκόπιμες καθυστερήσεις στην χορήγηση των συντάξεων και των εφάπαξ, τις χαλαρές πολιτικές στις τιμές των φαρμάκων το 2015-2016 έως τις σπατάλες και κακοδιοικήσεις στη ΔΕΗ, τον Ηλεκτρικό και τον ΟΑΣΘ, τις ευθύνες της Ρ.Δούρου για Μάνδρα και Μάτι κ.α. Θέματα για τα οποία είτε κρίθηκαν στις εκλογές είτε συνολικά ή έν μέρει γίνονται ήδη ανακρίσεις από τη Δικαιοσύνη. Το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν προ του διλήμματος αν οι ογκώδεις φάκελοι με τις «σκοτεινές» υποθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταλούν όλοι μαζί και μαζικά στους εισαγγελείς και στη Δικαιοσύνη ή πιο αργά και ένας προς έναν. Κατά τα ΝΕΑ προτίμησαν το δεύτερο και κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει μαζική αποστολή υποθέσεων , από όσες εκκρεμούν ήδη στη Βουλή.

ΟΙ ΈΝΔΕΚΑ ΦΆΚΕΛΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

1. Το υποτιθέμενο σκάνδαλο της NOVARTIS, το οποίο καταλήγει να έχει γίνει σε σκάνδαλο σκευωρίας και σπίλωσης προσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

2. Η αναβάθμιση των F-16, κόστους πάνω από 1,1 δις ευρώ και με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην ΥΠΕΘΑ Παν. Καμμένο.

3. Το Δημοψήφισμα του Ιουλίου, η υπουργία Γ. Βαρουφάκη και οι ζημιές που προκάλεσε, τα CAPITAL CONTROLS.

4. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών Ρ-38 ORION Ναυτικής συνεργασίας, ύφους 500 εκατ. Ευρώ (Π. Καμμένος)

5. Καταγγελίες ΥΠΕΘΑ Παν. Καμμένου για μίζες και συναλλαγές στο υπουργείο Εξωτερικών και ανάλογες ευθύνες του Νίκου Κοτζιά. Αλληλομηνύσεις

6. Σίτιση και Στέγαση Προσφύγων. Καταγγελίες και ανάμιξη της διεθνούς OLAF, εμπλοκές και της τότε ηγεσίας ΥΠΕΘΑ Παν. Καμμένου.

7. Ο πρώτος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Νικ.Παππά.

8. Οι δανειοδοτήσεις της Τράπεζας Αττικής και τα δάνεια στον κατασκευαστή – υποψήφιο βαρώνο Χρ. Καλογρίτσα.

9.Κατασκευαστικά- Οδικοί άξονες-αναθέσεις από Χρ. Σπίρτζη.

10. Ταξίδια σε Βενεζουέλα, συναλλαγές με ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνηση Τσίπρα, ρόλος Νικ.Παππά και Αρτέμη Αρτεμίου.

11. Πώληση πολεμικών βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με ανάμιξη του τότε ΥΠΕΘΑ Παν. Καμμένου. Σκάνδαλο κατά τη ΝΔ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline