Κυριακή 9 Αυγούστου 2020  00:12:56

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε δύο βήματα: «Θα αποκαλύψουμε τον «Ρασπούτιν» και τον σκοτεινό του ρόλο στη Δικαιοσύνη». Απέφυγε να ονομάσει, όπως άλλοι, τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Αιχμές Τσιάρα για παρεμβάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στη Δικαιοσύνη: Θα βρεθεί η αλήθεια για τον «Ρασπούτιν».

Τον περιγράφουν ως τον επιτελικό εγκέφαλο σε κάθε σκευωρία και σπίλωση στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με υπουργική ιδιότητα μάλιστα, «άνθρωπο δόλιο, συκοφάντη και του παρασκηνίου» προκειμένου, υποστηρίζουν, να καταδικασθούν εμβληματικά πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη έως τον Λοβέρδο και τον Βενιζέλο.

Ο Κώστας Τσιάρας άφησε σαφείς αιχμές για απόπειρες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, από στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα και συγκεκριμένα από το περιβόητο «Ρασπούτιν», που έχουν καταμηνύσει και καταγγείλει -ταυτοποιήσει ορισμένοι, με πρώτο τον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον πρώην εισαγγελέα, παλαιότερα στενό συνεργάτη του Προκόπη Παυλόπουλου, διοικητή της ΕΥΠ επί Κυβερνήσεων ΝΔ αλλά μετά, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Χωρίς σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες εξουσίας αλλά καταγγελλόμενο για αναμίξεις με επίορκους δικαστικούς εις βάρος πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Με κύρια σκευωρία την υπόθεση NOVARTIS, στην οποία του αποδίδουν πρώτο ρόλο από πολλές απόψεις..

«Σε πολλές περιπτώσεις είχε επιχειρηθεί να προκαταληφθεί η κρίση των λειτουργών της Δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Τσιάρας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε βέβαιος ότι οι δικαστές που ερευνούν τις καταγγελίες για τον ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια. «Σε κάθε περίπτωση η προσωπική μου άποψη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τσιάρας: Θα συγκρουστούμε με τη γραφειοκρατία

Κάνοντας αναφορά στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι αυτές θα κινούνται προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του πλαισίου για την υφ' όρους απόλυση βαρυποινιτών και την αποφυλάκιση αμετανόητων εγκληματιών και τρομοκρατών. Ακόμη, χαρακτήρισε πιθανή τη συγχώνευση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση «να συγκρουστούμε με τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις (...) και να διευκολύνουμε στην πράξη το έργο των Ελλήνων δικαστών». Παράλληλα ζήτησε από τους δικαστές τη συνδρομή τους στην επίλυση του προβλήματος και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί η σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, όπου εξειδικευμένοι δικαστές θα εκδικάζουν υποθέσεις ανταγωνισμού, συμβάσεων κ.λπ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline