Σάββατο 8 Αυγούστου 2020  00:07:20

Δευτέρα υπογράφει με τα δύο του χέρια ο Άδωνις την αποπομπή της προέδρου Βασ. Θάνου και άλλων τριών μελών του Δ.Σ. «Και να δικαιωθεί δικαστικά κάποτε, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Επιτροπή». Κύριο

Αντίστροφη μέτρηση από την Παρασκευή το βράδυ και όλα έτοιμα για την ληξιπρόθεσμη θητεία της κ. Βασ. Θάνου σήμερα Δευτέρα. Αυθημερόν την Παρασκευή το βράδυ στο Εθνικό δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος που ψηφίστηκε και -μεταξύ άλλων- προβλέπει συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόεδρου και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έτσι θέτει εκτός αυτής την Βασιλική Θάνου, που τοποθετήθηκε εκεί, μετά το Μαξίμου, πριν οκτώ μήνες προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις..

Επίμονη, διεκδικητική στο έπακρο να συνεχίσει να δικαιωθεί, έστω με απλή δικαστική αποζημίωση. Η κ. Θάνου έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί καθώς και ότι δεν δύναται να απομακρυνθεί από τη θέση της, ωστόσο η δημοσίευση του ΦΕΚ και η αναδρομική ισχύς των ασυμβιβάστων την οδηγούν εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το μόνο που μένει είναι είναι να υπογράψει την σχετική διαπιστωτική πράξη ο αρμόδιος υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως, συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα τις κατηγορίες που διατυπώνει η κυβέρνηση εναντίον της κ. Θάνου για τις στενές της σχέσεις με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, τυχόν προσφυγή της Βασιλικής Θάνου στα δικαστήρια θα γίνει μόνο και μόνο ώστε να διεκδικήσει την αποζημίωσή. Ακόμα είπε οτι παρά το γεγονός οτι η κ. Θάνου αρνείται ότι είχε κομματική ταυτότητα, στην πράξη ευνοήθηκε καταφανώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, όπως επικρίνεται η κ. Θάνου αρχικά τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου μολονότι ήταν η ένατη στην σειρά υποψηφίων, στην συνέχεια υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, κι όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Επίσης παράγοντες της ΝΔ υποστήριξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε μεθοδευμένα φιλικά πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς. Και έδωσαν το παράδειγμα της νομικής συμβούλου του Νίκου Παππά που τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της Αρχής, αφού προηγουμένως τον είχε ακολουθήσει σε όλα τα υπουργεία που ανέλαβε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline