Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019  09:24:17

Ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές για μεγάλα έργα στην Ελλάδα

Ενδεικτικό του πόσο ελκυστικές είναι οι συμβάσεις παραχώρησης, που θα προχωρήσει η Κυβέρνηση για μεγάλα τεχνικά έργα, είναι και το γεγονός της πρόσφατης κίνησης του ολλανδικού επενδυτικού Reggeborgh Invest να αποκτήσει συνολικά το 30% του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αγοράζοντας τις συμμετοχές της οικογένειας Κάμπα και του York Global Finance, σε μια συνολική επένδυση αξίας άνω των 120 εκατ. ευρώ (θα ολοκληρωθεί και τυπικά μέχρι το τέλος του έτους).

Στην περίπτωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι διαχειριστές του fund που διαχειρίζεται την προσωπική οικογενειακή περιουσία των Βέσελς, μιας από τις πλέον εύπορες οικογένειες στην Ολλανδία, με εκτιμώμενη ρευστότητα της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, αναγνώρισαν μεταξύ άλλων τις σημαντικές υπεραξίες που προσφέρουν τα ιδιαίτερα επικερδή έργα παραχώρησης που έχει προσθέσει η εισηγμένη στο χαρτοφυλάκιό της.

Προκειμένου μάλιστα να κεφαλαιοποιήσει τις υπεραξίες αυτές, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δρομολογεί τη δημιουργία αυτόνομης θυγατρικής εταιρείας, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Παραχωρήσεις, όπου θα ενταχθεί επιπλέον η συμμετοχή 17% που διαθέτει στην εταιρεία διαχείρισης της Ολυμπίας Οδού (άξονας Κόρινθος - Πάτρα), όπως επίσης και η συμμετοχή στην εταιρεία εκμετάλλευσης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα αναζητήσει νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις επόμενες επενδύσεις της στον κλάδο. Οπως εξηγούν στελέχη του ομίλου, η δημιουργία αυτόνομης θυγατρικής στις παραχωρήσεις προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς αναμένεται να διευκολύνει την άντληση χρηματοδότησης και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο χρηματοπιστωτικό κόστος, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας είναι πολύ πιο ελκυστικός για τους πιστωτές και τους ξένους επενδυτές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline