Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019  09:52:01

Διάχυτες οι υποψίες για δράστες- εμπρηστές τις τελευταίες ημέρες. Στα πύρινα μέτωπα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στην ΕΡΤ: «Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίες αυτές οι πυρκαγιές, μαζικές και στις 3 τη νύχτα». Κύριο

Με σταθερό, μονόπλευρο προσανατολισμό την αντιμετώπιση της καταστροφικής απειλής από τις φωτιές και παραγνωρίζοντας τις αληθινές αιτίες των πυρκαγιών η Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι υπουργοί με πρώτο τον Μιχ. Χρυσοχοίδη, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Η προσεκτική αλλά διαυγής άποψη του υπουργού Εσωτερικών για εμπρηστές, που έδρασαν σε εύφλεκτα σημεία δεν είναι προσωπική του. Αποτελεί τη σύνοψη μιας συνολικής εντύπωσης υπεύθυνων προσώπων. Προχθές στον Υμηττό και χθες στην Εύβοια έγιναν βεβαιότητες οι υποψίες και οι εντυπώσεις για σκόπιμους εμπρησμούς. Οι μεγάλες πυρκαγιές ξεκίνησαν μέσα στη νύχτα, από εύφλεκτα σημεία, μέσα σε δύσκολες συνθήκες καύσωνα και δυνατών ανέμων, από δόλιους εμπρηστές- δράστες να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα και στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ωστόσο, παρά τα δεδομένα αυτά, δεν έριξαν το βάρος σε αυτή την (εύκολη..) εκδοχή αλλά στη γενναία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον πύρινο όλεθρο. Σε μια γενική κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού κατά τρόπο πρωτοφανή με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, πολλούς εθελοντές και με αποφασιστικό ρόλο του Κράτους. Ωστόσο, μετά την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην Εύβοια και την αλλαγή των καιρικών συνθηκών από αύριο Πέμπτη, θα επιτρέψουν να δοθεί βάρος και φως στα αίτια , τα κίνητρα και τους δράστες των πυρκαγιών.

Φαίνεται ότι οι λεγόμενες εγκληματικές ενέργειες στις περιπτώσεις αυτές (και μάλιστα σε μια επιβαρυμένη από τέτοιες περιπτώσεις εμπρησμών, την Εύβοια) να είναι περισσότερες από τις επιπόλαιες ενέργειες, πού πρέπει να φωτισθούν άπλετα. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ήδη η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνες για τις «περίεργες φωτιές» στον Υμηττό και την Εύβοια.

12. 7. 2019. Φύλακας πρόλαβε... εμπρηστές στην Εύβοια

Ο φύλακας παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στην περιοχή και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική
Εμπρηστές που σκόπευαν να βάλουν φωτιά κοντά σε δασική περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς πρόλαβαν Αστυνομία και Πυροσβεστική με την πολύτιμη βοήθεια ενός 46χρονου φύλακα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής, ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος για την ασφάλεια ως ιδιώτης, των οικισμών Σκροπονερίων και Βουλευτικών στον Δήμο Ανθηδώνος παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό εναπόθεσαν στο πρανές μία χάρτινη συσκευασία. Εν συνεχεία και στη θέα του φύλακα, τα άτομα μπήκαν βιαστικά στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα η Άμεση Δράση από τη Χαλκίδα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, διαπιστώνοντας ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε ένα αντικουνουπικό σπιράλ το γνωστό φιδάκι, στο οποίο είχαν προσαρτήσει με αυτοκόλλητη ταινία τέσσερα σπίρτα και γύρω από αυτό ήταν εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν παραφινέλαιο, χαρτί υγείας!

Η Υπηρεσία της Πυροσβεστικής της Θήβας, ανέλαβε την προανάκριση μιας υπόθεσης που δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.

Τόσο ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν μαρτυρά ότι δεν πρόκειται για απλά έναν τρελό που θέλει «να βλέπει τους πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά να τρέχουν», όσο και η επιμέλεια ενός τόσο απλού όσο κι επικίνδυνου εμπρηστικού μηχανισμού, δείχνει ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο καταστροφής των συγκεκριμένων περιοχών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline