Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020  20:21:39

Πρωταθλητές πανελλήνιοι στις παραβάσεις

Μια ακόμα προσπάθεια υπόμνησης να ζητούν αποδείξεις, προς Έλληνες και αλλοδαπούς καταναλωτές, πελάτες ξενοδοχείων και εστιατορίων . Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, στη τουριστική έξαρση, η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει στους επισκέπτες ότι ζητώντας την απόδειξη οι τουρίστες ενισχύουν το έργο της ελεγκτικής αρχής συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σχετική ανάρτηση για την καμπάνια της ΑΑΔΕ έκανε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Υποστηρίζουμε τη νέα καμπάνια της ΑΑΔΕ που στοχεύει στην ενημέρωση και την προτροπή των καταναλωτών να ζητούν απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter.

Ας σημειωθεί παράλληλα ότι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ από την έναρξη του καλοκαιριού έχουν προχωρήσει και σε εντατικούς ελέγχους στα νησιά και σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά, τον Ιούνιο ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος, ενώ η παραβατικότητα χτύπησε «κόκκινο» στην Κέρκυρα με τους παραβάτες να ανέρχονται σε 6 στους 10 που ελέγχθηκαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline