Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019  12:44:47

Πόρτο Χέλι: Βαθύπλουτος Γάλλος κληρονόμος, ο αλαζονικός-δολοφονικός χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη. Δεν προφυλακίσθηκε ούτε προσωρινά. Κύριο

Ο Ιγκ Μουλιέζ, κληρονόμος του Ζεράρ Μουλιέζ, δημιουργού και ιδιοκτήτη της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Auchan στη Γαλλία.


«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο».

Gόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Οι πρόγονοί του, τη δεκαετία του '60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων. O ίδιος νεόκοπος χειριστής ενός ταχύπλοου φουσκωτού, με σιδερένια επένδυση, ασχολείτο στην Αργολιδα με αγοραπωλησίες και αξιοποιήσεις μεγάλων κτημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, η οικογένεια του 44χρονου έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων και οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος μεγιστάνας έκανε διακοπές στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Στις 9 Αυγούστου οδηγούσε το ταχύπλοο όταν εμβόλισε το μικρό αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό μίας 60χρονης γυναίκας. Μέσω του δικηγόρου του και μόνο, ο 44χρονος δηλώνει συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δηλώσει πως δεν είδε το αλιευτικό.

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων κατά του γάλου χειριστή του σκάφους στο Πόρτο Χέλι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια ηλικίας 60 και 70 ετών και έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο».

Υπενθυμίζεται ότι ο γάλλος χειριστής του σκάφους ο οποίος εμβόλισε με το ταχύπλοό του ένα μικρό αλιευτικό σκάφος, αφέθηκε ελεύθερος μετά το μοιραίο περιστατικό, με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του...

Θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά...» τόνισαν οι συγγενείς των θυμάτων μιλώντας στη Realnews.

Αμύθητη περιουσία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρόγονοί του 44χρονου Γάλλου τη δεκαετία του '60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του Γάλλου έχει περιουσία που ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα