Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020  00:47:48

Αντιδράσεις από τους οδηγούς ταξί -Για απόφαση που μειώνει το ελάχιστο τίμημα μίσθωσης.

Την έντονη αντίδραση των οδηγών ταξί έχει προκαλέσει η κοινή υπουργική απόφαση που μειώνει το ελάχιστο τίμημα μίσθωσης επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εταιρείες και συνεταιρισμούς.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Τουρισμού, «το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για τα Ε.Ι.Χ. οχήματα που εκμισθώνονται, με οδηγό, ολικώς μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 3 ωρών ορίζεται στα 90 ευρώ (σ.σ. από 180 ευρώ που ίσχυε). Αντιστοίχως, το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 30', ορίζεται στα 40 ευρώ (σ.σ. από 80 ευρώ)».

Οδηγοί ταξί: Μεροληπτεί η κυβέρνηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με αυτή την απόφαση «μεροληπτεί υπέρ ενός κλάδου που λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ασυδοσίας και παραβατικότητας, των τουριστικών επιχειρήσεων. Και αυτή την ασυδοσία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν την τιμωρεί, την επιδοτεί κιόλας», ενώ σημειώνει ότι λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να προηγηθεί διάλογος με την ομοσπονδία ταξί.

«Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να μην προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, στερεί όμως σημαντικά έσοδα από την Πολιτεία, η οποία τα χαρίζει στις τουριστικές επιχειρήσεις», αναφέρει η ομοσπονδία των ταξί. Με την απόφαση αυτή, αφαιρείται ποιοτικό έργο από τον κλάδο των ταξί και νομιμοποιείται ο αθέμιτος ανταγωνισμός των Ε.Ι.Χ έναντι των ταξί κατά παράβαση όλων των Κοινοτικών Οδηγιών και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», επισημαίνει ακόμη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline