Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019  08:34:32

Διπλή αντεπίθεση του Αντώνη Σαμαρά στον ανακριτή χθες: «Ο περιβόητος σκευωρός «Ρασπούτιν» είναι ο πρώην αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης και εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αυτός μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα μεθόδευσαν την όλη σκευωρία της NOVARTIS". Κύριο

Στενός συνεργάτης επί χρόνια του Προκόπη Παυλόπουλου ως υπουργού του Κων. Καραμανλή διορίσθηκε αρχηγός της ΕΥΠ, πριν μετακινηθεί στον χώρο του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ως «μέλος της καραμανλικής φράξιας.»

«Ο,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την κατάθεσή του μετά ορκωμοσίας για την υπόθεση της Novartis, που φαίνεται να βαδίζει πλέον σε αντίστροφη πορεία ως προς τον χαρακτήρα της. Ως πολιτικού΄σκανδάλου όχι για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα πλέον ως σκευωρίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραπτό υπόμνημα 32 σελίδων, με νέα στοιχεία που συμπληρώνουν τις μηνύσεις που είχε καταθέσει εξαρχής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου προσήλθε ως μάρτυρας στην έρευνα που διενεργείται για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση της Novartis και πώς ενοχοποιήθηκαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς την ύπαρξη στοιχείων.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που είχε με οργή αντιδράσει στην ενοχοποίηση του, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε νέα στοιχεία απαντώντας σε ένα προς ένα στα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία».
Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε πέραν των πολιτικών, στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο κ. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του που κράτησε περίπου μισή ώρα, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρή δήλωσε:
«Εχω καταγγείλει εξαρχής την άθλια αυτή σκευωρία. Θα έρθουν όλα στο φώς».
Απαντώντας σε ερωτήσεις αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε θετική απάντηση, συμπληρώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν αποκαλύψατε τον "Ρασπούτιν"», ο κ. Σαμαράς απάντησε «τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα