Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδια να παραπεμφθούν σε Προανακριτική Επιτροπή (και ίσως στο Ειδικό Δικαστήριο.. ) ο «Ρασπούτιν»-Παπαγγελόπουλος και ο «εντολέας» του Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Κύριο

Στην Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία Novartis για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα, της οποίας η πλειοψηφία θα απoφασίσει για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μέσα σε ένα κλίμα αντεπίθεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην «πολιτική σκευωρία της NOVARTIS» από την ηγεσία του Μαξίμου, τον «Ρασπούτιν» και κατευθυνόμενους δικαστικούς.

Αλλαγή σελίδας και αντικείμενο της ανάκρισης για την περιβόητη υπόθεση αν ήταν πολιτικό σκάνδαλο τελικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή αντίθετα-όπως διαφαίνεται πλέον καθαρά- πολιτική σκευωρία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή διαβιβάζεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση Novartis.

Η δικογραφία έχει σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θα την προωθήσει στο κοινοβούλιο, όπου θα αποφασιστεί εάν θα ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνα από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία στην διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Στις καταθέσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη.

Έχουν επίσης καταγγείλει πως ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση.

Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή –το πιθανότερο- Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Βενιζέλος: Με την έγκριση Τσίπρα στήθηκε η σκευωρία της Novartis

Σαμαράς για Novartis: Κατονόμασα και τον «Ρασπούτιν» και τον Τσίπρα για την άθλια σκευωρία
Αγγελής για Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς
Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία, αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Πολυμέσα