Τρίτη 11 Αυγούστου 2020  11:11:20

Politico σε διεθνή αναγνώριση: «Μαργαρίτης Σχοινάς, ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη της νέας Κομισιόν». Κόντρα στη ελληνική μιζέρια από την αντιπολίτευση. Κύριο

Ανεξάρτητα από την άλλη ονομασία των αρμοδιοτήτων του, αποτελεί τιμή για τον ίδιο και την Ελλάδα η αντιπροεδρία του.

Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΕ με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αποσύρει τον αμφιλεγόμενο τίτλο «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» από το χαρτοφυλάκιο του Μαργαρίτη Σχοινά, του αρμόδιου για τη μετανάστευση επιτρόπου, αναφέρεται σε άρθρο του το Politico.

To περιοδικό σημειώνει ότι ο Μ. Σχοινάς, ο οποίος υπήρξε βασικός εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ είναι ένα από τα πλέον επιφανή και αποδεκτά μέλη της νέας ομάδας της κυρίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γνωστός τόσο για την υψηλής ποιότητας καθημερινή «μάχη» του με τους ρεπόρτερς στη μεσημβρινή ενημέρωση της Κομισιόν, όσο, ενίοτε, και ως αιτία... αναστεναγμών χάρη στην ικανότητά του να ξεφεύγει από θέματα ή να μην απαντά σε ανεπιθυμητές ερωτήσεις.

«Όμως η αφοσίωσή του στην ΕΕ και στο ευρωπαϊκό σχέδιο είναι αδιαμφισβήτητη», σημειώνει το περιοδικό και προσθέτει: «Ακόμη και ο Γιούνκερ, ασκώντας κριτική στον προτεινόμενο τίτλο του χαρτοφυλακίου του, υπερασπίσθηκε τον κ. Σχοινά, δηλώνοντας στο Euronews ότι ο εν λόγω τίτλος δεν ταιριάζει με τις προσωπικές αξίες του Έλληνα επιτρόπου.

«Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει συνάθροιση ταλέντων και ενεργητικότητας και σε αυτό περιλαμβάνεται και ο σεβασμός των άλλων, ανεξαρτήτως του χρώματος και της αρχικής τους προέλευσης», είπε ο κ. Γιούνκερ στη συνέντευξή του, εισηγούμενος την αλλαγή του τίτλου του νέου χαρτοφυλακίου.
Σημειώνεται ότι ο τίτλος των αρμοδιοτήτων του κ. Σχοινά, προκάλεσε έντονη πολεμική, καθώς οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΕΛΚ που είναι και η πρώτη δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και ανεξάρτητες ενώσεις καταγγέλλουν μια «ρητορική δανεισμένη από την άκρα δεξιά».

Οι τρείς κύριες πολιτικές ομάδες αντίπαλες του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο ζητούν να εγκαταλειφθεί αυτός ο τίτλος. Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ δεν έχει εκφραστεί δημόσια για το θέμα αυτό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline