Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020  20:10:52

Τσίπρας στη ΔΕΘ προκαλεί Μητσοτάκη και την ....τύχη του: «Προκαλώ τον Μητσοτάκη να κάνει Εξεταστική για τη Novartis...» Μάλλον οδηγούμαστε στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Κύριο

Άδωνης Γεωργιάδης: Εάν ήμουν Τσίπρας θα συγκέντρωνα τις υπογραφές 60 βουλευτών μου για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την NOVARTIS.

Εβδομάδα εξελίξεων γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου-σκευωρίας(κατά τις δύο αντίθετες όψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) με επίκεντρο τον φάκελο στη Βουλή , για άλλη μια φορά από τη Δικαιοσύνη.. Αυτή τη φορά με κατηγορίες πολιτικών της ΝΔ και του Πασοκτζού μεταβλήθηκαν από κατηγορούμενοι σε κατήγορους μετά δύο χ/ονιοα ανακρίσεων για «ευθύνες σκευωρίας» των Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπλ. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ.Παπαγγελλόπουλου.

Ήδη έρχεται στο προσκήνιο της πολιτικής δημοσιότητας.Για την υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντε6ξη του στη ΔΕΘ χθες Κυριακή επέμεινε παρά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση αντίθετα στις καταγγελίες για σκευωρία και μάλιστα με δική του ανάμιξη και είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Προκάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να κάνει Εξεταστική Επιτροπή ή Ειδικό Δικαστήριο. «Για να θυμηθούμε ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία». Προσκλητήριο που θα συζητηθεί στη Βουλή, με δείγμα την άποψη-σύσταση του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, θύματος συκοφαντίας από ψευδομάρτυρες για την ως πρώην υπουργοί Υγείας. Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει αυτός πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με 60 βουλευτές του, όπως έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής. Να μη περιμένει τις πρωτοβουλίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σχέδια να παραπεμφθούν σε Προανακριτική Επιτροπή (και ίσως στο Ειδικό Δικαστήριο.. ) ο «Ρασπούτιν»-Παπαγγελόπουλος και ο «εντολέας» του Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 22:20

Στην Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία Novartis για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα, της οποίας η πλειοψηφία θα απoφασίσει για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μέσα σε ένα κλίμα αντεπίθεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην «πολιτική σκευωρία της NOVARTIS» από την ηγεσία του Μαξίμου, τον «Ρασπούτιν» και κατευθυνόμενους δικαστικούς.

Αλλαγή σελίδας και αντικείμενο της ανάκρισης για την περιβόητη υπόθεση αν ήταν πολιτικό σκάνδαλο τελικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή αντίθετα-όπως διαφαίνεται πλέον καθαρά- πολιτική σκευωρία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή διαβιβάζεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση Novartis.

Η δικογραφία έχει σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θα την προωθήσει στο κοινοβούλιο, όπου θα αποφασιστεί εάν θα ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνα από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία στην διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Στις καταθέσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη.
Έχουν επίσης καταγγείλει πως ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση.
Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή –το πιθανότερο- Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Βενιζέλος: Με την έγκριση Τσίπρα στήθηκε η σκευωρία της Novartis

Σαμαράς για Novartis: Κατονόμασα και τον «Ρασπούτιν» και τον Τσίπρα για την άθλια σκευωρία

Αγγελής για Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.
Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία, αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline