Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019  22:17:13

Δυο διπολικές εισηγήσεις. Υπουργός Γ.Γεραπετρίτης στο Αction 24: «Δεν αποκλείω Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο». Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ: «Μόνο δικαστική ανάκριση και διαδικασία για τον Δ. Παπαγγελόπουλο». Κύριο

Κατά τους συνεργάτες τους δύο σημεία -κλειδιά είναι οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις «άθλιες μεθοδεύσεις του Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης», οι ειδικές κρυφές συσκέψεις το Μαξίμου (μετά το τέλος μίας, που ανακοίνωσε ο κ.Παπαγγελόπουλος ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Νεώτερης Ελλάδος), ενώ η ανάκριση υποτίθεται ότι ήταν απολύτως μυστική, καθώς επίσης και οι ανάλογες δηλώσεις-αναγγελίες του τότε αναρμόδιου υφυπουργού Π. Πολάκη.

Μπακογιάννη και Γεραπετρίτης απέφυγαν να λάβουν θέση για το θέμα της παραπομπής ή όχι του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα άλλης τάξεως από εκείνο του πρώην υπουργού και με την επιφύλαξη των στοιχείων, που περιέχει ο άγνωστος ακόμα φάκελος της υπόθεσης για το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

Στην βραδινή εκπομπή του Δημ. Τάκη στο ACTION 24 o υπουργός Επικρατείας καθηγητής Γ. Γεροπετρίτης εξήγησε ότι τις σχετικές αποφάσεις για την σύσταση ποιάς Επιτροπής και για ποιά άτομα θα λάβει συνολικά η Βουλή(με αυτονόητη την βαρύνουσα άποψη της Κ.Ο. της ΝΔ και επίσης του Κυρ. Μητσοτάκη) και δεν απέκλεισε το ισχυρό ενδεχόμενο οι βουλευτές να αποφασίσουν τη σύσταση Προανακριτικής και όχι Εξεταστικής Επιτροπής εάν λ.χ. τα στοιχεία εις βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου αποδειχθούν ακριβή, όπως δημοσιεύτηκαν ότι περιλαμβάνονται στις καταγγελίες του ή και άλλα ανακριτικά δεδομένα.

Οι απόψεις της Ντόρας για την Novartis

Tην άποψη ότι η τακτική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας το σκεπτικό της, με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι εκφράζει μια τελείως προσωπική της άποψη και πως η Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως
θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis. Μετά και τις καταθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, η έρευνα «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα