Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019  23:05:49

Μέτωπο δημοκρατικό-διακομματικό συγκρότησε με επιτυχία ο Κώστας Μπακογιάννης κατά του φυρερίσκου της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη. Ο διπλός αποκλεισμός. Κύριο

Καμμία συμμετοχή σε κεντρική υπηρεσία και στο προεδρείο στο Δήμο Αθηναίων και στις διάφορες Επιτροπές.

Το μήνυμα στη Χρυσή Αυγή και τους εκπροσώπους της από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν σαφές στο Δήμο Αθηναίων από την πρώτη ημέρα της ανάληψης καθηκόντων του Κώστα Μπακογιάννη. Όχι μόνο εξαιτίας του υψηλού ποσοστού που έλαβε στον δεύτερο γύρο στο 65,25% αλλά και της ευρύτερης συναινετικής του πολιτικής συνεργασίας αλλά χωρίς του φιλοναζιστές κι ακροδεξιού της Χ.Α. Και ας συγκέντρωσαν με υποψήφιο και πάλι τον φυρερίσκο και πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ποσοστό 10,53% δηλαδή 21.959 ψηφοφόρους της Αθήνας.

Διπλό μπλόκο στη Χρυσή Αυγή έβαλε το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη στέλνοντας το μήνυμα από την πρώτη κιόλας ημέρα ότι έτσι θα πορευτούν οι δημοκρατικές παρατάξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα καθ' όλη την τετραετία.
Στην πρώτη, ουσιαστικά, συνεδρίασή του τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων όσο και οι Νάσος Ηλιόπουλος, Παύλος Γερουλάνος και Νίκος Σοφιανός αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα μόλις πήρε τον λόγο για να κάνει την πρώτη του ομιλία ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης.

Το ίδιο επιδεικτικά επέστρεψαν μόλις εκείνος ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του.
Λίγο αργότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με την ψήφο τους απέκλεισαν όλους τους υποψήφιους που πρότεινε η Χρυσή Αυγή για εκπροσώπηση στα Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών και όλων συνολικά των Δημοτικών φορέων. Φυσικά και με καμμία θέση στο προεδρείο του Δήμου.

Το μήνυμα στην Χρυσή Αυγή και τους εκπροσώπους της από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν σαφές και είναι επίσης σαφές ότι έτσι θα πορευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στο συγκεκριμένο ζήτημα όλη το επόμενο τετραετία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα