Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019  23:39:41

Ψυχρολουσία από την κ.Κεραμέως. Τέλος το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα πιστοποιητικά σπουδών από την Υπουργό Παιδείας, που δεν τόλμησε ο Υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου. Δυσαρέσκεια στους χώρους της ΝΔ και της Εκκλησίας. Κύριο

Στην ανακοίνωση της η κ.Κεραμέως αφήνει υπαινιγμούς ότι θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για μια απόφαση που δεν προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω βέβαιου πολιτικού κόστους.

Αιφνιδίασε δυσάρεστα, με το να εφαρμόσει την μάλλον καθυστερημένη και εκκρεμή από τον προκάτοχό της απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων. Δεν ικανοποίησε, το αντίθετο, πολλούς μέσα στην κυβερνητική παράταξη και βεβαίως ούτε στον χώρο της Εκκλησίας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς ανακοίνωσε χθες ότι στις αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στα σχολεία και στους τίτλους και τα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα σχόλια υπήτακνα αρνητικά και οι πρώτες κατηγορίες ήταν για επίδειξη.,..προοδευτικού πνεύματος από την κ,. Κεραμέως και μάλιστα περισσότερο από τους άτολμους σχετικά υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση αφορά και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως

«Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων είναι από τον Απρίλιο του 2019, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για να μην έχει προεκλογικό κόστος. Η δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκε, μάλιστα, από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα