Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019  22:13:59

Με εξαίρεση ίσως τα Εξάρχεια, παραμένουν μετέωροι οι φιλόδοξοι στόχοι του Μιχ. Χρυσοχοίδη. Ασύδοτη παραμένει η εγκληματικότητα σε όλο το κέντρο της ευρύτερης Αθήνας. Κύριο

Ομάδες ανομίας, όπως οι διακινητές ναρκωτικών, που απομακρύνονται ένα σημείο της Αθήνας και μετακινούνται σε άλλα. Με τους αναρχικούς σε δράση βίας και ανομίας εκτός Εξαρχείων. Με τους σκληρούς εγκληματίες σε πολλαπλή δράση.

Στο στόχαστρο κακοποιών κάτοικοι, επιχειρηματίες, επισκέπτες και οι περιουσίες τους

Μετά τις πρώτες εντυπώσεις πάλι η ρουτίνα, η αδυναμία για ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας, πολιτικής δήθεν και ποινικής..Οι αρχικές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περιμένουν ακόμα να υλοποιηθούν.
Με εξαίρεση ίσως τα Εξάρχεια και κάποια μικρή κάθαρση εκεί, παραμένουν μετέωροι οι φιλόδοξοι στόχοι του Μιχ. Χρυσοχοίδη. Ασύδοτη φαίνεται ακόμα η εγκληματικότητα σε όλο το κέντρο της ευρύτερης Αθήνας.

- Ομάδες ανομίας, όπως οι διακινητές ναρκωτικών, που απομακρύνονται ένα σημείο της Αθήνας και μετακινούνται σε άλλα. Με τους αναρχικούς σε δράση βίας και ανομίας εκτός Εξαρχείων. Με τους σκληρούς εγκληματίες σε πολλαπλή δράση.
Στο στόχαστρο κακοποιών κάτοικοι, επιχειρηματίες, επισκέπτες και οι περιουσίες τους

Ένας περίπατος οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στην οδό Ευριπίδου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αρκεί για να αποκαρδιώσει και τους πλέον αισιόδοξους. Τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του κεντρικότατου δρόμου γυαλίζουν. Όχι όμως από καθαριότητα. Γυαλίζουν από τα θραύσματα κρυστάλλων παρκαρισμένων ΙΧ τα οποία τις βραδινές ώρες αποτελούν τον ευκολότερο στόχο συμμοριών μικροκλεφτών που ευελπιστούν ότι στα ντουλαπάκια τους θα κρύβονται χρήματα ή άλλα τιμαλφή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις διαψεύδονται και αυτό που μένει είναι η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών των οχημάτων που πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για την ακύρωση τραπεζικών καρτών, την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης και φυσικά την αποκατάσταση της ζημιάς, η οποία -ανάλογα με τον τύπο του ΙΧ - μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 500 ευρώ.

Όλα αυτά στην καρδιά μιας πόλης που πασχίζει να πείσει - πρώτα από όλους τους ίδιους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της - ότι αποτελεί τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.

«Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς καταγράφονται διάφορα περιστατικά ήπιων αλλά και βαρύτερων μορφών εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές του κέντρου. Παρ' όλα αυτά οι ενέργειες των συναδέλφων δείχνουν να έχουν ήδη φέρει κάποιο αποτέλεσμα», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στον Άγγελο Σκορδά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «άνανδρη επίθεση στο πολύπαθο Α.Τ. Ζωγράφου» και επισημαίνει ότι οι μπαχαλάκηδες κάνουν επίδειξη ισχύος

Την επίθεση 40 περίπου ατόμων τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου καταδικάζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, κάνοντας λόγο για «άνανδρη επίθεση στο πολύπαθο Α.Τ. Ζωγράφου» και επισημαίνοντας πως οι μπαχαλάκηδες κάνουν επίδειξη ισχύος.
«Οι μπαχαλάκηδες για ακόμα μια φορά έδρασαν αψηφώντας τόσο τις κυβερνητικές εξαγγελίες όσο και τον νέο νόμο για το άσυλο προσπαθώντας προφανώς να κάνουν επίδειξη ισχύος. Το ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και δεκαετίες, θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των αστυνομικών.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των δύο αστυνομικών που ήταν σε υπηρεσία απέτρεψε τα χειρότερα. «Περιμένουμε από την οργανωμένη πολιτεία να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι αστυνομικοί του πολύπαθου Α.Τ. Ζωγράφου. Οι μπαχαλάκηδες για ακόμα μια φορά έδρασαν αψηφώντας τόσο τις κυβερνητικές εξαγγελίες , όσο και το νέο νόμο για το άσυλο προσπαθώντας προφανώς να κάνουν επίδειξη ισχύος. Το ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και δεκαετίες, θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο;

Το προεδρείο της Ένωσή μας σήμερα το πρωί βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης, συνομίλησε με τους συναδέλφους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει , ότι όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε η δράση αυτών των κυρίων να περνάει στα «ψιλά». Γίναμε επίσης κοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και από αυτά που εισπράξαμε, μεταφέρουμε την αγωνία των συναδέλφων για την καθημερινή λειτουργία της Υπηρεσίας τους.

Μόνο η κατάργηση των πάρεργων που κάθε μέρα τους δημιουργεί η Διοίκηση, θα ήταν αρκετή ώστε να δοθεί μια τονωτική ένεση στην εξοικονόμηση προσωπικού (που είναι η περιβόητη κατάργηση του ΠΕΡΣΕΑ, τι θα γίνει με τις πεζές περιπολίες που παραπέμπουν σε Αστυνομία το 1950;;;).
Εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που πλήττεται καθ' οιονδήποτε τρόπο και δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τη δράση κάποιων δήθεν αγωνιστών, όσο και τη δράση κάποιων οι οποίοι αδιαφορούν για τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών.

Υ.Γ. Η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των δύο (!!!) εν υπηρεσία συναδέλφων μας, απέτρεψε τα χειρότερα. Περιμένουμε από την Οργανωμένη Πολιτεία να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεση».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα