Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020  01:51:26

Οι περιφερειάρχες είπαν εύκολα «ναι», οι δήμαρχοι «ίσως», αλλά οι ξενοδόχοι διχάζονται. Δεκάδες ξενοδόχοι αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Κύριο

Ποιούς λόγους επικαλούνται, οι οποίοι δεν είναι οικονομικοί συνήθως.

Δύσκολα και με προβλήματα φαίνεται ότι θα προχωρήσει το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε αρκετά ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές η σε περιοχές με χειμερινό τουρισμό και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. Οι επιχειρηματίες των μεσαίων συνήθως φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό. Επιπλέον υπάρχουν οι ενοχλήσεις από την τοπική κοινωνία από τις ....περιπλανήσεις των προσφύγων εκεί και βεβαίως οι μεγάλες φθορές και ζημιές στα ξενοδοχεία τους. Παράλληλα τα έξοδα λειτουργίας τους το χειμώνα θα σημαίνουν παράλληλα τερματισμό των επιδοτήσεων από το Κράτος και από τα Ταμεία ανεργίας.

Στο λιμάνι της Ελευσίνας έφτασε το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που είχε επιστρατευτεί ώστε να μεταφέρει 389 πρόσφυγες από τη Σύμη όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας αλλά είχε δημιουργηθεί πρόβλημα και με τη σίτιση.
Οι 389 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με τα οποία και πρόκειται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.
Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν μεταφερθεί περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά προς την ενδοχώρα με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Λέσβο και συγκεκριμένα από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.
Εκεί διαμένουν περίπου 13.000 άνθρωποι καταγράφοντας ιστορικό υψηλό από την αρχή της προσφυγικής κρίσης παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης.

Αντιδράσεις από τους ξενοδόχους

Την ίδια ώρα, δύσκολα φαίνεται ότι θα προχωρήσει το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.

Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός των ξενοδόχων σε μη παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αφού ο αριθμός των τουριστών είναι εμφανώς περιορισμένος ακόμα και το χειμώνα κι έτσι οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν μία οικονομική ανάσα. Και βέβαια μόνο για ορισμένους μήνες κατά τον χειμώνα και μέχρι το Πάσχα. Παράλληλα, σε αντίθεση με την πρόθυμη αλλά γενική (χωρίς επιτόπιες επιλογές) διάθεση των Περιφερειαρχών διφορούμενη φέρεται να είναι η στάση τοπικών φορέων και δημάρχων τσάο θεμα της φιλοξενίας προσφύγων στον τόπο τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline