Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020  07:07:26

Όλο και πυκνώνουν οι ισχυρισμοί και τα δημοσιεύματα ότι η θητεία του (ληξιπρόθεσμου πλέον...) Πρ. Παυλόπουλου θα τερματισθεί στα μέσα Μαρτίου και πως ήδη αναζητούνται συγκεκριμένα πρόσωπα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Κύριο

Πρόσωπα τόσο από τον χώρο της Δεξιάς αλλά και του Κέντρου, άνδρες αλλά και γυναίκες με πλούσια βιογραφικά.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να είχε ως βασικό θέμα στην ατζέντα την εξεύρεση συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων, ωστόσο ο πρωθυπουργός με την Φώφη Γεννηματά μίλησαν και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκαναν μία πρώτη διερευνητική συζήτηση για τον τρόπο, αλλά και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Πάντως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει εκδηλώσει την προτίμηση του κόμματος της να προτείνει και ψηφίσει άλλο πρόσωπο από τον Πρ. Παυλόπουλο, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, γνωστού όντως ότι δεν ψήφισε ως βουλευτής της ΝΔ τον κ. Παυλόπουλο ως Πρόεδρο το 2015.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Γεννηματά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές.
Φώφη Γεννηματά: Ναι έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.
Φώφη Γεννηματά: Σκέφτεσαι κάτι; Έχεις κάποιον στο μυαλό σου;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.
Φώφη Γεννηματά: Ούτε εκεί ταιριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα!

Κωνσταντοπούλου : Εντολείς του Παπαγγελόπουλου οι Παυλόπουλος και Τσίπρας

Σε βαρύτατες καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση Νovartis και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για το ποιος ήταν ο ρόλος του, καθώς και για την υπόθεση Novartis.

Για την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, είπε: «Ήταν μια διαδικασία κατώτερη των περιστάσεων, θεωρώ ότι ήταν εξόφθαλμό ότι η ΝΔ θέλησε να υποβαθμίσει την υπόθεση και για αυτό δεν κατέθεσε αίτημα περιλαμβάνοντας τον Τσίπρα όπως θα όφειλε , ούτε υποστήριξε την αίτηση με τον τρόπο που θα έπρεπε.

«Από την άλλη πλευρά είδαμε μια αποθρασυμένη κατάσταση στο πεδίο ΣΥΡΙΖΑ και του Παπαγγελόπουλου, και τέλος μια απογοητευτική στάση και των υπολοίπων υποτιθέμενων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ουσιαστικά διευκολύνουν μια διαδικασία χλιαρής συγκάλυψης».
Και συνέχισε λέγοντας για το τι πιστεύει σχετικά με τον ρόλο του: «Όντας το δεξί χέρι και το μακρύ χέρι τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε δικαστικές υποθέσεις και σαφώς πρέπει να ελεγχθεί».
«Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, δε συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση την αφήγηση που λέει ότι έδρασε μόνος του και ότι ήταν αμέτοχοι αυτής του της δράσης οι πολιτικώς προϊστάμενοι του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πάντα, η Δικαιοσύνη είναι πολύτιμος πυλώνας της δημοκρατίας και όταν η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται και υποσκάπτεται ουσιαστικά καταργείται όχι απλώς η προσδοκία δικαίου της κοινωνίας αλλά και η ίδια η δημοκρατία».
Σε ρόλο εντολέα Τσίπρας – Παυλόπουλος
Μεταξύ άλλων, για την «εμπλοκή» του κ. Παυλόπουλος η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είναι σαφέστατο ότι στις παρεμβάσεις που έκανε ο Παπαγγελόπουλος ρόλο εντολέα, ρόλο ανθρώπου που προΐσταται διαδραμάτισε ο Παυλόπουλος, όπως και ο Τσίπρας. Αυτά τα ξέρουν οι πάντες αλλά σιωπούν».

«Ξέρω πολύ καλά ότι ο Παυλόπουλος κάνει το γύρο των τηλεφωνημάτων σε δημοσιογράφους μη και ειπωθεί κάτι κακό για τον ίδιο, αλλά ξέρω επίσης πολύ καλά ότι αυτό το πρόσωπο έχει διαδραματίσει αλγεινό ρόλο στη διαχείριση της ευθύνης του και θα πρέπει να ελεγχθεί».

«Ο Παπαγγελόπουλος ξέρουμε ότι είναι το πρόσωπο που τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ επί Παυλόπουλου στη διακυβέρνηση Καραμανλή, ξέρουμε ότι διατηρήθηκε ως στενότατος συνεργάτης και εγγύτατα διακείμενος στον Παυλόπουλο και όταν αυτός ανέλαβε πρόεδρος της Δημοκρατίας».
«Ξέρουμε ότι ο Παυλόπουλος δεν έπαψε ποτέ να παρεμβαίνει σε διαδικασίες εκκρεμείς ενώπιον της Δικαιοσύνης και ξέρουμε επίσης ότι ο Τσίπρας τον τοποθέτησε εκεί τον Παπαγγελόπουλο όχι για κάποια άλλα χαρίσματά του αλλά με την προσδοκία προφανέστατα να κάνει τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανε».

«Περιγράφω ένα παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο έφτασε να δρα ακόμα και σε υποθέσεις οι οποίες θα έπρεπε να μην αγγίζονται. Ότι παρενέβησαν εξόφθαλμα στην υπόθεση για το Μάτι και έφτασαν να καθοδηγούν και να λαμβάνει βεβαίως εντολές στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου, και έφτασε ο Κοντονής να κάνει συναντήσεις με τη Δημητρίου κρυφές για να καθοδηγήσει την έρευνα μακριά από τις κυβερνητικές ευθύνες είναι κάτι το οποίο βεβαίως εντάσσεται σε αυτή την παραδικαστική λειτουργία».

Υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης με τοποθέτηση προσώπων που ήταν διατεθειμένα να λαμβάνουν και να εκτελούν εντολές, ένα από αυτά είναι η κα Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ένα άλλο τέτοιο πρόσωπο είναι η κα Παπασπύρου και άλλα πρόσωπα βεβαίως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».
«Οι χειρισμοί Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis που είναι ένα κομμάτι το οποίο έχουμε δει είναι προκλητικά έτσι συντονισμένοι ώστε να εξυπηρετούν την τότε κυβερνητική σκοπιμότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Για υπόθεση Novartis: Δεν πρέπει να γίνει μία διαδικασία παρωδίας

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis λέγοντας ότι ανήκει στους ανθρώπους που θέλουν να διαλευκανθεί το σκάνδαλο. Συγκεκριμένα είπε «Εγώ που ανήκω στους ανθρώπους που θέλουν να διαλευκανθεί το σκάνδαλο Novartis και βεβαίως πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο».
«Όμως, δεν είμαι καθόλου διατεθειμένη να γίνει μια διαδικασία παρωδίας σαν και αυτή που στήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς που αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη αίσθηση των αρχών του κράτους δικαίου και των δικονομικών αρχών».

«Πιστεύω πάρα πολύ στην αλήθεια και στις διαδικασίες έρευνας, η διαδικασία βεβαίως θα έπρεπε να είναι διευρυμένη, θα έπρεπε και άλλα πράγματα να έχουν διερευνηθεί και να διερευνηθούν. Και η διαδικασία καταστροφής της χώρας μας και η υπαγωγή της στα μνημόνια έπρεπε να έχει διερευνηθεί αλλά ο Τσίπρας διέλυσε την επιτροπή που την ερευνούσε, και η διαδικασία υπερχρέωσης της χώρας θα έπρεπε να έχει ακόμα περισσότερο διαφωτιστεί.
Και η διαδικασία αυτής της ανεκδιήγητης «διαπραγμάτευσης» του 2015 επίσης θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί για να μάθουμε τι πηγαίνανε και διαπραγματεύονταν αυτοί οι άνθρωποι όταν άλλα πράγματα είχαμε δεσμευτεί να κάνουμε και άλλα έλεγαν ότι έκαναν.

Αυτά δεν είναι πράγματα που τα κρατάει κανείς στο προσωπικό του αρχείο για να γράφει βιβλία, σενάρια και να κάνει ταινίες αυτά είναι θέματα που ανήκουν στην ιστορία και αφορούν τον ελληνικό λαό και θα έπρεπε να διερευνηθούν.
Ακούσαμε το σημερινό πρωθυπουργό να λέει ότι ούτε εξεταστική θα κάνει, ούτε προανακριτική θα κάνει, ούτε τους κύκλους θα ταράξει διότι αντιλαμβανόμαστε ότι όταν ένα βρώμικο σύστημα συγκρούεται με ένα άλλο βρώμικο σύστημα, τα δύο βρώμικα συστήματα στο τέλος θα τα βρουν, θα τα κουκουλώσουν και αυτό θα είναι σε βάρος του λαού» σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline