Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020  05:21:17

Μπορεί μέχρι 214 ψήφους στη Βουλή-πλην ΣΥΡΙΖΑ- να συγκεντρώσει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ψήφο των ομογενών μας. «Ναι» σε συναινετικό νομοσχέδιο από Φώφη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη. Κύριο

Απομονωμένοι ως αδιάλλακτοι και πάλι ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρας. Διάθεση της Κυβέρνησης να υποχωρήσει και δεχθεί τροποποιήσεις αρκεί να συμφωνηθεί ότι η ψήφος των ομογενών σε πρεσβείες και προξενεία μετράει τελικά στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα (και όχι στην εκλογή βουλευτών κατά νομό ή περιφέρεια).

Το ΚΚΕ με τους 15 βουλευτές του, να εξακολουθεί να έχει το ρόλο του ρυθμιστή για τις αναγκαίες 200 ψήφους, που θα δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στις κάλπες στους Έλληνες του εξωτερικού από τις ερχόμενες εκλογές, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα καταφέρει να περάσει την πρότασή της, εξασφαλίζοντας μετά από την πρώτη επαφή του πρωθυπουργού χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς τις αναγκαίες συναινέσεις.

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, και Ελληνική Λύση και με το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε προβληματισμό, η πρόταση Μητσοτάκη συγκεντρώνει τις ...αριθμητικές πιθανότητες που χρειάζεται για να περάσει στη Βουλή.

Κατά τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έλειψαν ούτε οι θετικές προσεγγίσεις, ούτε όμως και οι διαφοροποιήσεις που θα τεθούν ωστόσο σε συζήτηση καθώς απαιτείται από την Βουλή η συγκέντρωση των 200 ψήφων για να περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Δεδομένου ότι και η Φώφη Γεννηματά είπε «ναι» φαντάζει πολύ πιθανό το σχετικό νομοσχέδιο να συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους, καθώς ακολούθησε η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό ότι συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα η ψήφος των αποδήμων.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το «ναι» που φάνηκε να λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και την θετική στάση του Μέρα25, υπολογίζεται το σχετικό ν/σ να συγκεντρώσει 214 ψήφους με τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει απομονωμένος καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είπε ένα κατ' αρχήν «όχι» και έβαλε περίεργους όρους για την αξία της ψήφου των ομογενών ,που την θέλει τελείως περιθωριοποιημένη. πολιτικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline