Τρίτη 11 Αυγούστου 2020  10:39:43

Κάθε βράδυ για δύο ώρες 10-12 η Όλγα Τρέμη στην ΕΡΤ από Δευτέρα έως και Πέμπτη. «Ατυχές δείγμα .....ανανέωσης» κατά παράγοντες της ΝΔ. Κύριο

Το συνολικό κόστος της εκπομπής. Οι δυσκολίες μιας τέτοιας καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής, να αντέξει στον ανταγωνισμό, ανάλογης της οποίας δεν υπάρχει σε καμμία τηλεόραση και στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η συνταξιούχος, όπως αυτοπροσδιορίζεται, μετά δεκαετίες δημοσιογραφίας με αρκετές επιτυχίες και γενικά καλή επαγγελματικές επιδόσεις Όλγα Τρέμη επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ με νέα ενημερωτική εκπομπή και η επίσημη ανακοίνωσή της δημόσιας τηλεόρασης είναι γεγονός.

Τελικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ ήρθε να επιβεβαιώσει όσα γράφονταν καιρό τώρα για επαφές με τη νέα διοίκηση με τις μεγάλες φιλοδοξίες ανανέωσης στο πρόγραμμα και την γενική εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης μάλιστα και δώσει τέλος στη φημολογία, και έτσι, η ενημερωτική εκπομπή "10" θα κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα και θα παίζει αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κρατικού καναλιού, "η Όλγα Τρέμη θα υποδέχεται καθημερινά στο στούντιο προσκεκλημένους από όλους τους χώρους της δημόσιας σκηνής - πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, αναλυτές και γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας των πολιτών .Πρώτος καλεσμένος ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Μαζί της, ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης θα παρουσιάζουν, θα αναλύουν και θα σχολιάζουν τα γεγονότα, με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών τους και των προεκτάσεών τους".

Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί 195 επεισόδια τα οποία θα κοστίσουν 810.000 ευρώ.
Και ακριβώς για το ποσό που διαβάσατε, προέκυψαν ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.
Προσπαθώντας να προβεί σε διευκρινήσεις, η ΕΡΤ αναφέρει πως πρόκειται για μικτή παραγωγή με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 3.673 ευρώ.
Η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ.

Διευκρινίζεται ακόμη πως στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.

Δίνονται μάλιστα συγκριτικά μεγέθη. Όπως αναφέρει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, η αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα με την Τρέμη και το επιτελείο της.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline