Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  21:26:04

Εκδοχές και απαντήσεις γιατί πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας. Και γιατί δεν συμπορεύτηκε ως την πρεσβεία των ΗΠΑ.... Η εξήγηση του Αλ. Τσίπρα, και οι τρεις εκδοχές από τον χώρο της ΝΔ, με πρώτη την Ντόρα Μπακογιάννη. Κύριο

Μύλος κυριολεκτικά χθες στο Διαδίκτυο και στα Ρ/Σ για την όλη παρουσία του Αλ. Τσίπρα (μετά 4,5 χρόνια κυβερνητικής του εξουσίας και στενών σχέσεων με τις ΗΠΑ). Με αμήχανες απόψεις από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως γιατί ο Αλ. Τσίπρας βάδισε στην κλασσική πορεία του Πολυτεχνείου, μόνο, από την πλατεία Κλαυθμώνος και μέχρι το Σύνταγμα, δηλαδή περίπου 300 μέτρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συμμετοχή του με νέο νόημα, ως τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης και της ΝΔ. Δεν απάντησε καθόλου για την περιορισμένης διάρκειας-απόστασης συμμετοχή του στην πορεία.

Καταρχήν αδικαίωτο έμεινε το φιλόδοξο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για το Πολυτεχνείο. «Μαζικό μπλοκ» μόλις 1. 000 του ΣΥΡΙΖΑ, καθόλου ικανοποιητικό
-Φιλοδοξία του ίδιου προσωπικά του Αλ. Τσίπρα ήταν για εφέτος να υπάρξει εντυπωσιακό σε συμμετοχή το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια περιοριζόταν στα 2-3.000 άτομα.

Δεν το ξεπέρασε αυτό το χαμηλό όριο συμμετοχής, (το αντίθετο ήταν μικρότερο και σε σχέση λχ με τους 8.000 περίπου του ΠΑΜΕ) παρά την κινητοποίηση που διέταξε η Κουμουνδούρου και ότι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως θα τεθεί επικεφαλής του κομματικού μπλοκ στη πορεία. Πολλές οι απουσίες επώνυμων του ΣΥΡΙΖΑ και χιλιάδων ανώνυμων στελεχών και οπαδών.

Με δερμάτινο μαύρο μπουφάν, τζιν και αθλητικά παπούτσια εμφανίστηκε στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όμως με κουστούμι και μπλε πουκάμισο όταν πήγε το πρωί στο Πολυτεχνείο.
Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην κεφαλή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη από την Κουμουνδούρου και ξεκίνησαν για την Αμερικανική πρεσβεία.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας για αλλού ξεκίνησε και αλλού... βρέθηκε, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε ποτέ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά σταμάτησε στο ύψος του Χίλτον.

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλαδή φρόντισε να μην φτάσει ποτέ στην πρεσβεία, καθώς εξαφανίστηκε στο Χίλτον, τόσο για να μην δεχθεί αποδοκιμασίες των πολιτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όσο και για να μην δυσαρεστήσει τους αμερικανούς φίλους του.
Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν έτοιμη την απάντησή τους, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μη φτάσει στην Αμερικάνικη πρεσβεία καθώς θα ήταν πολιτικά ανορθόδοξο ένας πρώην πρωθυπουργός, που συνομίλησε και συνεργάστηκε με παράγοντες των ΗΠΑ –και μπορεί να συνεργαστεί ξανά στο μέλλον – να κάνει κάτι τέτοιο.

Το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη για τον «αμήχανο» Τσίπρα

Αμήχανο είδε η Ντόρα Μπακογιάννη τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε, μέσω της παρουσίας του στην πορεία, να κρατήσει δύο διαφορετικά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και πρόσθεσε ότι ένας άνθρωπος που ύμνησε τον Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν κωμικό να πορευτεί μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Αυτό φαινόταν στον τρόπο με τον οποίο κινείτο ο κ. Τσίπρας χτες, έβλεπες έναν άνθρωπο αμήχανο, λογικό είναι να είναι αμήχανος, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος κάθισε με τον Τραμπ, ο οποίος ύμνησε τον Τραμπ, ο οποίος έκανε όλα αυτά, ο οποίος άσκησε τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός για να μην το πω διαφορετικά, να μπορεί να συνδυάσει το ρόλο του διαδηλωτή, είναι πολύ δύσκολο πράγμα και νομίζω ότι η προσπάθεια του αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία. Για αυτό και έφυγε νωρίτερα γιατί θα ήταν λίγο κωμικό να τον δει κανείς έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, έχει την αίσθηση της πραγματικότητας και προσπάθησε να συνδυάσει δύο πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συνδυαστούν. Είναι δύο διαφορετικά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δεν γίνεται».

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια, δεν έπεσε καμία μολότοφ στην πορεία, κάτι, που όπως είπε, δικαιώνει και το ίδιο το Πολυτεχνείο.

Στα χαρακώματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον... διαδηλωτή Αλέξη Τσίπρα

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά περπάτησε από τα Χαυτεία έως το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια αποχώρησε, γεγονός που σχολιάσθηκε δηκτικά από τη ΝΔ, είτε ως υποκριτή είτε «τουρίστα», ενώ λίγο αργότερα στην ΝΔ απάντησαν πηγές της Κουμουνδούρου, που σημειώνουν ότι το να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ.Μητσοτάκης κάνει ανήμερα του Πολυτεχνείου long weekend στο Λονδίνο, είναι αστείο.

«Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη "Μεγάλη Βρετανία". Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» ανέφερε σε σχόλιό της η ΝΔ.

Σε απάντηση αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε με ανακοίνωσή του: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο».

Η ΝΔ σήκωσε το γάντι και εξέδωσε σήμερα μια σκληρή ανακοίνωση, οποία έχει ως εξής:

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. 'Οσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ.Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline