Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  19:31:08

«Απολογία» Πρ. Παυλόπουλου στον Κυρ.Μητσοτάκη: «Δεν έχω ανάμιξη στους επαίνους του Νικ. Κακλαμάνη για μένα και τη νέα πενταετία μου». Και ένα αιχμηρό σχόλιο του Π. Τατσόπουλου για άποψη του Προέδρου περί Τσιτσιπά. Κύριο

Όταν έχεις έναν άνθρωπο που ι δ ε ο λ ο γ ι κ ά π ρ ο έ ρ χ ε τ α ι από την παράταξή σου και µπορείς να τον εκλέξεις µε 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις γι' άλλον», υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαµάνης, επισημαίνοντας ότι, όταν µπορεί να υπάρξει τέτοια ευρεία πλειοψηφία, δεν µπορούµε να πάµε σε τρίτη ψηφοφορία για να βγάλουµε Πρόεδρο».

-Παρότι ο Κυρ, Μητσοτάκης κρατάει κλειστά χαρτιά και έχει δηλώσει ότι αυτός και μόνο θα αποφασίσει για τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας( ακόμα και γυναίκα για πρώτη φορά) ή για τυχόν νέα θητεία Παυλόπουλου τον Μάρτιο του 2020, όπως πιέζει έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, προκαλεί ενοχλήσεις στο Μαξίμου η επιμονή του πρώην υπουργού Υγείας, που πρόσθεσε σχετικά και σηµείωσε µε επιμονή για το όλο θέμα

«Από τα ονόµατα που κυκλοφορούν για τη θέση του Προέδρου, κανένα δεν υπερτερεί σε οτιδήποτε του κ. Παυλόπουλου». Το «χτύπηµα» του κ. Κακλαµάνη ήρθε δύο ηµέρες µετά το αποκαλυπτικό δηµοσίευµα των «Παραπολιτικών», το οποίο προκάλεσε την αναµενόµενη ενόχληση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Με δεδοµένη τη σχέση των κ. Παυλόπουλου - Κακλαµάνη, η οποία είχε επισηµανθεί και στο ρεπορτάζ του προηγούµενου φύλλου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απέδωσαν τα όσα υποστήριξε δηµόσια ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος της Βουλής στον ίδιο τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που, γνωρίζοντας την πολιτική ιδιοσυγκρασία του κ. Κακλαµάνη, επισήµαναν ότι «ήταν το λιγότερο που θα µπορούσε να κάνει απέναντι σε έναν άνθρωπο που τιµά και εκτιµά».

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αν υπήρξε κάποιο παρασκήνιο πίσω από τις δηµόσιες αναφορές του πολύπειρου στελέχους, η αλήθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίµου δεν υποδέχτηκαν µε δάφνες τη δήλωση στήριξης από την πλευρά Κακλαµάνη. «Ηταν λάθος και κάνει κακό», ανέφεραν µε νόηµα, επαναλαµβάνοντας τη θέση που δηµοσίως έχει διατυπώσει για το θέµα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι ανεπίκαιρο να συζητούµε για κάτι που ο πρόεδρος έχει πει ότι θα ξεκινήσει να συζητά µετά την Πρωτοχρονιά», αναφέρουν στα «Π» πρόσωπα που κινούνται πέριξ του Μεγάρου Μαξίµου.
Οι ίδιοι, µάλιστα, πηγαίνουν ένα βήµα παρακάτω, επισηµαίνοντας ότι «όταν ο Πρόεδρος (σ.σ.: Παυλόπουλος) µπαίνει στη διαδικασία να απαντά σε δηµοσιεύµατα, απλώς αδικεί τον εαυτό του...».

KAΛΟ ΚΛΙΜΑ

Ανεξάρτητα, όµως, από τα παραπάνω, τα «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο προχωρούν σε µια αποκάλυψη που σχετίζεται µε τα όσα έχουν δει τις τελευταίες µέρες το φως της δηµοσιότητας, µε αφορµή το αποκαλυπτικό δηµοσίευµα του περασµένου Σαββάτου.

Σύµφωνα µε πρόσωπο που διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας µε τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, το απόγευµα της Τρίτης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάµεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Το τηλεφώνηµα ήταν εστιασµένο στις δηλώσεις που είχαν γίνει λίγη ώρα νωρίτερα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαµάνη. «Πίστεψέ µε, δεν έχω καµία σχέση µε αυτά που είπε ο Νικήτας», έσπευσε να διευκρινίσει ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, απευθυνόµενος στον πρωθυπουργό. «Είναι ανεπίκαιρη η όποια συζήτηση επί του θέµατος και δεν ωφελεί κανέναν. ∆εν έπρεπε να βγει στα ραδιόφωνα ο Νικήτας», λέγεται ότι ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Παυλόπουλο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίµα, γεγονός που ενθάρρυνε σε προσωπικό επίπεδο τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, ο οποίος είχε εµφανώς επηρεαστεί από τη γενικότερη παραφιλολογία που αναπτύσσεται κυρίως στα µέσα ενηµέρωσης και σχετίζεται µε την επικείµενη Προεδρική εκλογή.

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίµου απέφευγαν να επιβεβαιώσουν το σχετικό τηλεφώνηµα, επαναλαµβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι «δεν συζητάµε για ένα θέµα που θα µας απασχολήσει στα µέσα Ιανουαρίου». Από εκεί και πέρα, πρόσωπα που γνωρίζουν τα όσα έχουν λάβει χώρα µετά τις πρόσφατες εκλογές, υποστηρίζουν ότι η σχέση των κυρίων Παυλόπουλου και Κακλαµάνη είναι γνωστή και στον κ. Μητσοτάκη. Ενισχυτικά αυτού λειτουργεί η πληροφορία σύµφωνα µε την οποία ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας ήταν ένα από τα πρόσωπα που µετά τις εκλογές εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη θετική άποψη σε σχέση µε την επιλογή του Νικήτα για την αντιπροεδρία της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίµου δεν θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για την Προεδρική εκλογή και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο... Γιατί, όπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόµη καταλήξει στην επιλογή που θα κάνει. Απεναντίας, ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας εµφανίζεται ιδιαιτέρως αγχωµένος, γεγονός που στην πολιτική µπορεί να οδηγήσει και σε λανθασµένες ενέργειες.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», 16/11/2019

Τατσόπουλος "καρφώνει" Παυλόπουλο για τον θρίαμβο Τσιτσιπά
«Ο Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα»... «μην τον ταυτίζουμε με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκιέ»

«Ο Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα»... «μην τον ταυτίζουμε με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκιέ». Με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε στο Facebook ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος απαντώντας στο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλο για τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά.
«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο μήνυμά του.

Άμεση ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου με αναλυτική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

"Ο ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline