Σάββατο 8 Αυγούστου 2020  23:52:11

Το συνέδριο της ΝΔ και των αντίπαλων κομμάτων

Στη συνέχεια και ως προς το συνέδριο, την "αποτελεσματική δράση με επίκεντρο στον πολίτη" ανέδειξε ως ένα από τα βασικά μηνύματα που ανέδειξε το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η πεντάμηνη σχεδόν διακυβέρνηση.

"Το προφανές και πάνδημο αίτημα για ασφάλεια στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια βρίσκει επιτέλους τώρα απάντηση", είπε ο πρωθυπουργός, ενώ προανήγγειλε εν μέσω χειροκροτημάτων ότι "μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης".

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το τριήμερο συνέδριο, που όπως είπε παρακολούθησαν συνολικά 5.211 σύνεδροι και παρατηρητές. "Οι εργασίες του 13ου συνεδρίου μας υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο: Έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Κατέληξαν σε ένα συνεκτικό πολιτικό κείμενο συμπερασμάτων που θα αποτελούν οδηγό για όλους μας", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική: Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία, δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες", ήταν η αιχμηρή σύγκριση που έκανε με τις διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ. "Είμαι υπερήφανος που ηγούμαι αυτής της παράταξης", είπε. "Είμαστε πάντα ένα ανοιχτό κόμμα που προάγει το διάλογο και μέσα από αυτόν καταλήγουμε τις συνθέσεις".

Έκανε ειδική αναφορά στην τοποθέτηση της Ιρλανδής αντιπροέδρου Μακ Γκίνες ότι "η δημοκρατία οφείλει να είναι πάντα σε εγρήγορση ώστε ο λαϊκός χαρακτήρας της να μην διολισθήσει στο λαϊκισμό", ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ξεκάθαρη καταδίκη στη συμπεριφορά της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από τη χθεσινή ομιλία του γ.γ. του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ.

Στη συνέχεια έθεσε το ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ΝΔ στη σημερινή εποχή. "Τα παλιά πολιτικά σύνορα μεταφέρονται από το Αριστερά – Δεξιά στο "πίσω ή μπροστά", τόνισε λέγοντας πως ακούγαμε για χρόνια το ίδιο επιχείρημα ότι κάποιοι μόνο είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. "Η Νέα Δημοκρατία βλέπει όλους τους Έλληνες από την ίδια πλευρά: Της προόδου, της ευημερίας, της δικαιοσύνης". Προσδιόρισε ως πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα την πίστη στις αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας: ατομική ελευθερία, κράτος δικαίου, κοινοβουλευτισμός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline