Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  22:36:24

Σε άλλο τόνο οι απόψεις Αντ. Σαμαρά και όχι κανονικές διαφωνίες, κατά την Ντόρα Μπακογιάννη. «Στηρίζουμε όλοι την πολιτική Μητσοτάκη χωρίς λαϊκίστικες προσεγγίσεις». Κύριο

Σταθερές αλλά αρκετά διαφορετικές-αποκλίνουσες οι απόψεις των δύο στα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, των μεταναστών-προσφύγων αλλά του δρόμου διαλόγου με την Τουρκία.

Τις απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού, που ανέπτυξε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και καταχειροκροτούμενος Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για λαθρομετανάστες στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Απόψεις ευρύτατης γκάμας για θέματα εσωτερικής πολιτικής, που ανέπτυξε μπροστά και στον πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό την περασμένη Κυριακή. Εάν ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει και εξέφρασε πάλι μια παλαιά φιλελεύθερη άποψη στα πλαίσια της ΝΔ, με έμφαση στην πολιτική παράδοση και την ιστορικότητα του κόμματος. Αντίστοιχα, στο δίπολο αυτό, μιας μεγάλης και ανοικτής παράταξης η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει να συνδυάζει τον πολιτικό και εθνικό φιλελευθερισμό με τις απόψεις της σύγχρονης Κεντροδεξιάς.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6», ο κ. Σαμαράς δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση και συνεπώς δεν βλέπει κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι η εκείνη χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και τριάντα χρόνια.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο. Σε ερώτηση που της έγινε γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη, εκείνη απάντησε με νόημα «ρωτήστε τον ίδιο».

«Με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε»

Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε και τον ρόλο του ΝΑΤΟ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις. Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου», αφού δεν παίρνει μέρος στην αντιπαράθεση δύο μελών του.

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων. «Στηρίζουμε την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη με σοβαρότητα, ευθύτητα και όχι λαϊκίστικες προσεγγίσεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline