Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:29:52

Στην αγορά βιομηχανικής κάνναβης ο Στέλιος Χατζηιωάννου Κύριο

Aποφάσισε να συνεργασθεί με την ελληνική εταιρεία εισαγωγής, διάθεσης και εμπορίας του κλάδου Hempoil και να δημιουργήσουν από κοινού ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης προϊόντων με κανναβιδιόλη (CBD) με την ονομασία easyHemp.gr.


Μέσω αυτής της συνεργασίας ο κ. Χατζηιωάννου και ο όμιλος easyGroup εισέρχονται σε έναν κλάδο ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, ενώ η εταιρεία Hempoil, κάνοντας πλέον χρήση του σήματος easy, αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός συνόρων.

H συνεργασία ανάμεσα στην easyGroup και στην Hempoil είναι στην ουσία μια συμφωνία χρήσης του σήματος easy –και όχι κοινοπρακτικό σχήμα–, βάσει της οποίας η easyGroup θα εισπράττει δικαιώματα χρήσης του ονόματος (royalties) από τη Hempoil.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο εξωτερικό.
Σε πρώτη φάση, πάντως, κύριος στόχος είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής αγοράς, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια καινούργια αγορά, αφού μέχρι πριν από λίγα χρόνια το θεσμικό πλαίσιο δεν επέτρεπε την πώληση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης. Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα το θεσμικό πλαίσιο επέτρεψε και την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Από το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα διατίθενται προϊόντα 30 εταιρειών, τα οποία περιλαμβάνουν από φαρμακευτικά σκευάσματα και τρόφιμα έως καλλυντικά και είδη για κατοικίδια ζώα.

Αφορμή για τη συνεργασία της Hempoil με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και την easyGroup αποτέλεσε ο επιτυχημένος ετήσιος θεσμός «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς».

Συγκεκριμένα, το 2018 η Hempoil κατέκτησε την 5η θέση και έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία προϊόντων CBD στην ιστορία του θεσμού που έλαβε βραβείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ενώ το 2019 κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 74 διαγωνιζομένους, καθώς κατάφερε, μέσα σε μόλις ένα έτος, να ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις της για τζίρο και κερδοφορία. Η Hempoil, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2018, διαθέτει και 14 φυσικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και πρόεδρος της easyGroup, δήλωσε με αφορμή τη νέα συνεργασία: «Η online πλατφόρμα easyHemp.gr αποτελεί ένα φιλόδοξο και πρωτοποριακό νέο εγχείρημα που αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η αγορά βιομηχανικής κάνναβης και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Παράλληλα, είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με έναν ακόμη νικητή του Βραβείου "Επιχειρηματικό

Ξεκίνημα της Χρονιάς", τη Hempoil, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο θεσμός αυτός προάγει τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα».
Από την πλευρά του ο Χρήστος Μπότσης, δημιουργός της Hempoil, δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία με την easyGroup: «Είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση για εμάς που ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet και της easyGroup, επέλεξε να μας εντάξει στο δυναμικό του ομίλου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα φτερά μας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή αγορά».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline