Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:05:08

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε πολιτική μοναξιά, επιμένει: «Τεράστιο λάθος της ΝΔ αν δεν προταθεί ο Παυλόπουλος για ΠτΔ.». Κύριο

Ουδείς άλλος βουλευτής της ΝΔ ούτε υπουργός επιμένει σε δική του πρόταση-προτίμηση, χωρίς αναμονή της απόφασης του Κυρ. Μητσοτάκη.

-Ο αντιπρόεδρος της βουλής, πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄.Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, θέλησε να κάνει πιο επίμονη την άποψη του υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου , λίγες μέρες μετά την δημόσια και επίμονη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς να επιλέξει, όπως έκαναν πολλοί βουλευτές και υπουργοί, την πειθαρχική αναμονή και την εκ των προτέρων αποδοχή της επικείμενης, κρυπτικής) απόφασης του Κυ. Μητσοτάκη, ο ποίος δεν είχε ψηφίσει ως απλός βουλευτής της ΝΔ το 2015 την υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου και μάλιστα με μειωτικό πολιτικό σκεπτικό.

Μπορεί αυτήν την στιγμή η χώρα να αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα, όμως ο «πολιτικός τζόγος» δεν σταματά ποτέ και τα ταμπλό στα οποία εκτυλίσσεται είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω της οποίας αναμένεται να παίξει τα πολιτικά χαρτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης το Νοέμβριο πρότεινε για πρώτη φορά την επανεκλογή του σημερινού ενοίκου της Ηρώδου Αττικού και χθες, επανέλαβε την πρόταση του στο Kontra channel συμπληρώνοντας με τρόπο μάλλον δραματικό πως «θα είναι μεγάλο πολιτικό λάθος για την χώρα και την παράταξη μου η μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου».

«Αν τυχόν δεν προταθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι τεράστιο λάθος για τη χώρα και την παράταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Με συνέπεια να προκαλέσει κάποια δυσφορία σε ηγετικούς κύκλους του κόμματος, οι οποίοι θεωρεί ότι τον παραγκώνισαν από την υπουργοποίηση ή άλλο ανώτερο πολιτικό αξίωμα..

Ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης πάντως, ερωτηθείς αν θα νομιμοποιούσε με τη ψήφο του ένα τέτοιο «μεγάλο λάθος», περιορίστηκε να πει «ας δούμε πρώτα το πρόσωπο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline