Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:43:21

Καμία προφυλάκιση-κράτηση για τους 20 τραμπούκους με τους τσιμεντόλιθους. Ελεύθεροι και με κατηγορίες για... απλά πλημμελήματα. Κύριο

Οργή αστυνομικών και πολιτών για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Κουκάκι: Τη μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ζητούν οι Ειδικοί Φρουροί και οι τραυματίες αστυνομικοί.

Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων τραμπούκων – αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς καμμία προφυλάκιση ή κράτηση. Αναβλήθηκαν για τα τέλη του μήνα (22,23,24) οι δικές των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις ανακαταλήψεις στο Κουκάκι. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφορμή για τις αναβολές στάθηκε η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα σε μια δικογραφία.
Σε μια από τις δικογραφίες αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τος συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Την ίδια ώρα, στα δικαστήρια παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Παρούσα ήταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία περιφρουρούσε το κτήριο του Αυτοφώρου.

Οι αλληλέγγυοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.

2.Οι διαξιφισμοί με τον Γιάννη Ραγκούση, τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν με νέα δήλωση Πέτσα στην οποία αναφέρεται ότι:
«Το θράσος ξεχειλίζει στη σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση παρατηρούσαν με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων και ολόκληρων γειτονιών. Είναι οι ίδιοι που ουδέποτε καταδίκασαν τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και σήμερα, τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει».

3.Την ανάθεση σε δικηγόρους να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε «να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών», ανακοίνωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι και τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ειδικοί Φρουροί, αναφορικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, τονίζουν: πως «τους προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα», προσθέτοντας πως τιμούν και σέβονται κάθε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. «δεν μπορεί να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές παραβάσεις».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δεχτήκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στους δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά την υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Σε ότι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, από τις καταλήψεις κτηρίων στις οδούς Ματρότζου και Παναιτωλίου, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. τιμά και σέβεται κάθε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν μπορεί όμως να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές παραβάσεις.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δεχτήκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στους δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά, να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline