Τρίτη 23 Απριλίου 2024  21:51:20

Πανελλήνια ικανοποίηση για την επιλογή ενότητας και εθνικής ανάτασης. Πρόεδρος όλων των Ελλήνων με στήριξη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Κύριο

Δεν υπήρξε ούτε μια διαφωνία βουλευτή από τους 3-4 υποστηρικτές νέας θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στην ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γενημματά να ταχθούν υπέρ της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας διασφαλίζει την ταχεία - από την πρώτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σε μόλις έξι ημέρες - και με ευρύτατη πλειοψηφία, εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Εάν δεν υπάρξει κάποια μεμονωμένη διαφοροποίηση, και δεν διαφαίνεται μια τέτοια προοπτική, η νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα λάβει τουλάχιστον 266 ψήφους, αριθμός που πιθανώς να αυξηθεί εάν υπέρ της υποψηφιότητάς της ταχθούν και άλλα κόμματα.
Η ενωτική εκλογική διαδικασία είναι κάτι που είχε ανάγκη η χώρα, ιδιαίτερα στην εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε - η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία νησιών του Αιγαίου, στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη, και χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην Αν. Μεσόγειο - κατά την οποία δεν έχουμε την πολυτέλεια για διαιρέσεις και συγκρούσεις άνευ λόγου και ουσίας.

Μετά την ορθή πρόταση του πρωθυπουργού να επιλέξει ως την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Δημοκρατίας, μια αξιοπρεπή και μετριοπαθή προσωπικότητα, καταξιωμένη δικαστικό, με ισχυρή άποψη αλλά και ικανή να τηρεί ισορροπίες, μακριά από πολιτικά πάθη αλλά και προερχόμενη από τη λεγόμενη προοδευτική παράταξη, ήρθε η επίσης ορθή απάντηση του προκατόχου του ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας υπενθυμίζοντας ότι η κα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή και της δικής του κυβέρνησης που την επέλεξε ως την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας την περιέγραψε ως εξαίρετη δικαστή που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Ο πρώην πρωθυπουργός έπραξε το σωστό. Άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση - έκανε λόγω για αντιφάσεις και αμοραλισμό λόγω της μη επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου - αλλά αντιπολίτευση είναι, κριτική θα ασκήσει. Όταν αυτή δεν αντανακλά λαϊκισμό, είναι χρήσιμη και μέρος του δημοκρατικού ελέγχου της εκάστοτε εξουσίας.

Από διαφορετικές αφετηρίες - δεν θα γινόταν και αλλιώς άλλωστε - οι ηγέτες των δυο μεγάλων κομμάτων της χώρας, που εκπροσωπούν τα τρία τέταρτα του ελληνικού λαού, υποστηρίζουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την επόμενη πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία εξήρε το «ακέραιο δημοκρατικό ήθος, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης» της κας Σακελλαροπούλου, και τάχθηκε υπέρ της εκλογής της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Η παρατεταμένη προεδρολογία τελειώνει, λοιπόν, με τον καλύτερο τρόπο. Με μια επιλογή που τιμά το αξίωμα, και με τον πολιτικό κόσμο να επιδεικνύει την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μπορεί για τα πέντε επόμενα χρόνια να αποτελέσει τον εκφραστή της ενότητας του ελληνικού λαού.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline