Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  05:13:27

Τρεις αρνητές της Αικ. Σακελλαροπούλου για ανάλαφρους λόγους. ΜέΡΑ25: Η Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η άρνηση Ζωής Κ. για χάρη πελάτη της και του Βελόπουλου γιατί είναι αριστερή επιλογή. Κύριο

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης» τονίζει το ΜέΡΑ25 εξηγώντας την επιλογή του για την οικοκυρά, μάννα του δολοφονημένου τραγουδιστή Παύλου Φύσσα.

1. Υποτίθεται ότι είναι κοσμοπολίτης καθηγητής, με ένα μικρό κόμμα διεθνών αξιώσεων και οριζόντων και με δέσμευση να κάνει σοβαρές αριστερές υπερβάσεις κύρους από τα κόμματα του κατεστημένου και όχι να προβαίνει σ λαϊκίστικες επιλογές. Το έπραξε όμως. Και μάλιστα όταν τα ... φθαρμένα κόμματα με πρώτη την ΝΔ κάνουν προτάσεις ιδιαίτερης σοβαρότητας, αξιοπιστίας, εθνικής συσπείρωσης και ανάτασης.

Τη νοικοκυρά Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, προτείνει το ΜέΡΑ25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να το αρνηθεί λίγο αργότερα ότι είναι απασχολημένη με τη δίκη-δικαίωση του γιου της.
«Είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης» τονίζει το ΜέΡΑ25 εξηγώντας την επιλογή του.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.
Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

2. Η «κακής ποιότητας» αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην υποψηφιότητα Αικ. Σακελλαροπούλου

«Βασική αρετή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι το δημοκρατικό φρόνημα, η πίστη στο Σύνταγμα και η υπεράσπισή του και φυσικά η αντίστασή του σε δελεαστικές προτάσεις ή πιέσεις να κάμψει τις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά τις τελευταίες 22 ημέρες επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας» αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook.

«Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις. Κι ακόμη περισσότερο, εμφανίσθηκε διατεθειμένη στην πράξη να σύρει ολόκληρο το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κατεύθυνση μιας εξόφθαλμα αντισυνταγματικής σκοπιμότητας, θυσιάζοντας όχι μόνον τα δικαιώματα και ενδεχομένως τη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και την ίδια την έννοια και το περιεχόμενο του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, καθώς και της διάκρισης των εξουσιών» συνεχίζει.

«Η προταθείσα από τον Πρωθυπουργό ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέδρευσε στις 10/1/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ, την κατά γενική ομολογία σοβαρότερη υπόθεση των τελευταίων ετών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιμένοντας να την δικάσει άρον-άρον, κάμπτοντας κάθε εγγύηση δίκαιης δίκης. Μολονότι της υπεβλήθη αίτημα αναβολής και αίτηση εξαίρεσης, επέμεινε να προεδρεύσει και να διεκπεραιώσει την αποστολή. Η σημερινή της παραίτηση από τη θέση της Προέδρου του ΣτΕ αποδεικνύει πλήρως ότι διέπραξε, εν γνώσει της, κακοδικία. Και σήμερα προάγεται πολιτειακώς.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, οι δικηγόροι, οι δικαστές, ας αντιδράσουν πριν να είναι αργά» καταλήγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Παρών» από Ελληνική Λύση στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
«Δεν συναινούμε για λόγους εθνικής συνείδησης», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Καταλόγισε στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό προσπάθεια αλλαγής ατζέντας.

3.Κατά της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε και επισήμως προ ολίγου η Ελληνική Λύση δια στόματος του Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για πρόταση που αποσκοπεί στην προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από άλλα μείζονα ζητήματα.

«Δεν συναινούμε για λόγους εθνικής συνείδησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος, το κόμμα του οποίου πρόκειται να εκφραστεί στην επικείμενη ψηφοφορία της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου με το «παρών» δεδομένου ότι δυνατότητα «ΟΧΙ» δεν προβλέπεται.

Η πλήρης δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου έχει ως εξής:

«Αρχικά δηλώνουμε ότι τιμούμε το πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου. Εκτιμούμε τη συνολική της παρουσίας, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δυστυχώς χρησιμοποιείται από τη ΝΔ για την αλλαγή της ατζέντας, τόσο στο λαθρομεταναστευτικό όσο και στα ελληνοτουρκικά και στην παταγώδη αποτυχία με το Βερολίνο. Κυρίως όμως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία 70 χρόνια η ΝΔ σύρεται πίσω από μία επιλογή που εκθέτει και την ίδια την υποψήφια πρόεδρο αλλά και την ίδια τη ΝΔ.

Με θλίψη δηλώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα πεπραγμένα της κυρίας Σακελλαροπούλου, κατά το παρελθόν της, για μία σειρά άλλων αποφάσεων από το κόψιμο των συντάξεων, μέχρι την ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες, που φυσική αυτουργός ήταν η κ. Σακελλαροπούλου, αλλά και κυρίως για λόγους εθνικής συνείδησης να μη συναινέσουμε στην πρόταση της ΝΔ. Θα αναιρεθούμε οι ίδιοι αλλά θα διαψεύσουμε και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή ωστόσο για υπηρεσιακή Υπουργός Δικαιοσύνης η κ. Σακελλαροπούλου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline