Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:14:40

Οι μαφίες αλληλοεξοντώνονται στην Ελλάδα όλο και συχνότερα. Η διπλή εκτέλεση στη Βάρη, ένα ακόμη επεισόδιο στη σφαγή τους. Ο κατάλογος των τελευταίων χρόνων. Κύριο

Όλο και περισσότερο καταφεύγουν στην Ελλάδα για προστασία ή για να λύσουν τους λογαριασμούς τους στελέχη από τις αλληλομισούμενες διεθνείς φατρίες του εγκλήματος με πρώτες εκείνες των ναρκωτικών. Πόλεμος μαφιόζων πίσω από τη διπλή εκτέλεση στη ταβέρνα της Βάρης.

Με τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ να διαπιστώνουν ότι το πρωτοφανές έγκλημα, μπροστά σε δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου και στα έντρομα παιδιά, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα ότι στην χώρα μας μεταφέρονται διαμάχες αλλοδαπών μαφιόζων, όπως και Ελλήνων άλλωστε. Οι δράστες, που δεν φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, να είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέρεται να διέφυγαν με τζιπ προς την πλευρά του Κορωπίου κι όλο το βράδυ γίνονταν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ακόμη εξετάζεται υλικό από τις κάμερες Τα θύματα διέμεναν τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας κι η ΕΛ.ΑΣ αναζητούσε όλο το βράδυ περαιτέρω στοιχεία για τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους και τις εκκρεμότητες που φαίνεται να είχαν. Ήδη έχει επιχειρηθεί να συνομιλήσουν ή και να λάβουν τις πρώτες καταθέσεις από τους συγγενείς των θυμάτων που ήταν σε κατάσταση σοκ και πανικού.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται δολοφονική επίθεση μέσα σε εστιατόρια ή νυκτερινά κέντρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί δολοφονικές επιθέσεις μελών της αλβανικής μαφίας σε καφενεία στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Ιλίσια αλλά κι η επιδρομή με 16 τραυματίες σε μπαρ στο Μικρολίμανο, πριν από έξι χρόνια. Ακόμη, προ τριετίας, είχε πυροβοληθεί νονός της νύκτας στην διάρκεια παιδικού πάρτι στους Αγίους Αναργύρους, προ τριετίας, χωρίς ευτυχώς οποιονδήποτε τραυματισμό. Δολοφονία μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι σε μπαρ στο Περιστέρι, προ διετίας σε νυκτερινό κέντρο στη Κυψέλη κι αλλού.

Επίσης παρόμοιο συμβάν σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2010 με την εν ψυχρώ δολοφονία τριών θαμώνων (δυο 34χρονοι, κι έναν 52χρονο) σε ταβέρνα στην Ερέτρια από έναν ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων με τον οποίο τα θύματα είχαν οικονομικές συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2000 είχε καταγραφεί στη Βάρη η δολοφονία του σέρβου επιχειρηματία Βλαντίμιρ Μποκάν, ο οποίος φερόταν να ήλεγχε αποθήκες λαθραίων τσιγάρων στο Μπαρ του Μαυροβουνίου. Στις 11 Αυγούστου 2000 είχε σημειωθεί η δολοφονία στην οδό Αίθρας 3 στη Βάρκιζα του 37χρονου Ιταλού Αντόνιο Σαβέριο Μπενβενούτο, που συνδέθηκε πάλι με λαθρεμπόριο τσιγάρων μέσω του Μαυροβουνίου κι αλλων περιοχών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Τον περασμένο Μάρτιο στην Ηλιούπολη είχε σημειωθεί η βομβιστική επίθεση με τηλεκοντρολ εναντίον μέλους της μαφίας στην Αυστραλία . Ακόμη έχει διαπιστωθεί ότι στην χώρα μας έχουν σημειωθεί άλλες τουλάχιστον 30-40 επιθέσεις μελών της γεωργιανής , της ρωσικής, ιταλικής μέχρι και της μεξικανικής μαφίας όπως και πολλές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις Αράβων ενόπλων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κι αναφορές ΜΜΕ στην Σερβία, η διπλή δολοφονία πιθανόν σχετίζεται με τη διαμάχη των συμμοριών «Skaljari» και «Kavac» στην περιοχή του Κότορ στο Μαυροβούνιο, στα πλαίσια της οποίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν σκοτωθεί περίπου 30 άτομα, με την ηγεσία της χώρας ν αναφέρεται σε ένα τεράστιο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας!

Η σύγκρουση των δύο φατριών ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό, το 2015, στην Ισπανία 200 κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 20 εκατομμυρίων δολλαρίων και για τις οποίες υπήρξαν αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών των δύο οργανώσεων κι άρχισε ο κύκλος των δολοφονιών με βόμβες σε ΙΧ αλλά και με δολοφονίες μπροστά στα μάτια των συγγενών τους όπως συνέβη και στη Βάρη. Μάλιστα το όνομα ενός εκ των δολοφονηθέντων στη Βάρη ήταν σε μια λίστα 20 ατόμων της αστυνομίας του Μαυροβουνίου, που φαίνεται να εμπλέκονται σε δολοφονικές επιθέσεις και στον εμφύλιο των συμμοριών.

Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι η Αστυνομία της συγκεκριμένης χώρας είχε ανακαλύψει στην πόλη Κοτορ δίκτυο καμερών, σε πολλά σημεία της πόλης, που είχαν τοποθετήσει μέλη της μαφίας. Παράλληλα είχαν διαπιστωθεί σχέσεις των δύο συμμοριών με ανώτατους αξιωματικούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline