Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:50:24

Η τακτική της Καγκελαρίου Αν. Μέρκελ συνεχίζει να αδικεί αλλά και να εξοργίζει τους Έλληνες. Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Την διπλή όχληση της Ελλάδας από τον παραγκωνισμό της σε Διάσκεψη και ανακοινωθέν στο Βερολίνο, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας. Κύριο

Σύμφωνα με παράγοντες της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, καιρό τώρα ένα αντιγερμανικό κλίμα στην Ελλάδα εξαιτίας της μεροληπτικής μεταστροφής της Καγκελλαρίου υπέρ της Αγκυρας και προσωπικά υπέρ του απρόβλεπτου και πολέμιου της Ευρώπης της Ελλάδος και της Κύπρου, αυταρχικού ηγέτη και αντιδημοκράτη Ταγίπ Ερντογάν.

Την ενόχληση της ελληνικής πλευράς αφενός για τη μη πρόσκλησή της στη Διάσκεψη του Βερολίνου και αφετέρου για το γεγονός ότι στο κείμενο συμπερασμάτων δεν συμπεριελήφθησαν στοιχεία που να αναφέρονται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, μετέφερε ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μετά το πέρας των εργασιών της.

Στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα της Λιβύης. Είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και να χαρακτηρίσω τα Συμπεράσματα του Βερολίνου, κατ' αρχήν σαν ένα θετικό πρώτο βήμα.

Υπουργείο Εξωτερικών
✔@GreeceMFA

Δήλωση ΥΠΕΞ @NikosDendias με το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Θετικό, γιατί βεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μία πολιτική λύση και θετικό, γιατί επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Βεβαίως, όμως, είναι ένα πρώτο και μόνο ένα πρώτο βήμα. Όλα θα κριθούν από τη συνέχεια.

Είχα επίσης τη δυνατότητα να εκφράσω την ενόχληση της ελληνικής πλευράς, όχι μόνο γιατί δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία, αλλά επίσης γιατί -και κυρίως- δεν συμπεριελήφθησαν στα Συμπεράσματα στοιχεία που να αποτελούν ρητή αναφορά στην απόφαση του Συμβουλίου -την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ- του Δεκεμβρίου.

Μία απόφαση που μας δεσμεύει όλους. Και μάλιστα, όταν στο Βερολίνο παρίστατο η ηγεσία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος [της ΕΕ] ο κ. Borrell, με διαβεβαίωσε ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει η ίδια, ότι τα μνημόνια είναι παράνομα και ότι αυτά τα μνημόνια είναι κενά περιεχομένου. Βεβαίως όμως, οφείλω να πω ότι η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας και αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της Διαδικασίας του Βερολίνου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline