Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:11:29

«Ντήλερ ιδιωτικών Κολεγίων και ψεύτρα η υπουργός κ.Κεραμέως» κατά τον προκάτοχο Ν. Φίλη η οποία τον άδειασε κανονικά με τις αποκαλύψεις της. Φίλης και Γαβρόγλου είχαν υπογράψει δεκάδες «επιλήψιμες» αποφάσεις για την επαγγελματική ισότητα των Κολεγίων Κύριο

Παραδοχή Φίλη ότι «ναι υπογράψαμε το 2016-2019 υπογράψαμε παρόμοιες αποφάσεις αλλά ήταν μνημονιακή υποχρέωση».

Θέλησαν να την καταπολεμήσουν με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και με ανακρίβειες, όπως αποδείχθηκε αλλά αντεπιτέθηκε με επιχειρήματα και αποκαλύψεις εις βάρος της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέβηκαν οι τόνοι στην ολομέλεια της Βουλής καθώς η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για βαριά υποκρισία και φθηνό λαϊκισμό.

Αναφερόμενη στην επίμαχη διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και σήμερα καταγγέλλει την συγκεκριμένη διάταξη ως κυβέρνηση την είχε αναγνωρίσει κανονικά.

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός παιδείας που ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε κατηγορήσει την κ. Κεραμεως ως ντελίβερι ιδιωτικών συμφερόντων καθώς εξισώνει επαγγελματικά τα πτυχία ΑΕΙ και κολεγίων.
Η κ. Κεραμέως απάντησε διαβάζοντας και καταθέτοντας στα πρακτικά δεκάδες προκηρύξεις προσλήψεων εκπαιδευτικών της περιόδου 2015 – 2019 που αναγράφουν την ισοδυναμία κολεγίων και πανεπιστημίων.

«Έρχομαι όμως και στο πιο ενδιαφέρον. Γιατί ο αγαπητός κ. Φίλης είπε βαριές εκφράσεις. Μίλησε για ντελίβερι συμφερόντων. Σας λέω λοιπόν ότι το 2016 βγήκε προκήρυξη πρόσληψης εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης που αναφέρεται στην ισοδυναμία των κολεγίων. Την υπογράφει ο κ. Φίλης. Πόση υποκρισία πια. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια; Αναγνώριζε κανονικότατα την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Για 4 χρόνια όλα μέλι γάλα. Ήρθε όμως το 2019 που είχαμε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές για να γίνει αρεστός σε μια συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολέγια και ψήφισε την εξαίρεση αποφοίτων κολεγίων από προσλήψεις εκπαιδευτικών».

Ακόμα η κ.Κεραμεως υπερασπίστηκε το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι προωθούν τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής που θα αξιολογεί και θα ελέγχει την ποιότητα των πανεπιστημίων. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα καθορίζει και την κατανομή του 20% της κρατικής επιχορήγησης, ενώ το υπόλοιπο 80% θα μοιράζεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια (αριθμός φοιτητών, γεωγραφική διασπορά τμημάτων κ.α.).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline