Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  15:16:55

Ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo, έβαλε πάλι στο στόχαστρο, αναίτια και απρόκλητα, τον κραταιό Όμιλο Σκλαβενίτη. Δηλώνει επίμονος οπαδός της εργασίας των υπαλλήλων τις Κυριακές. Κύριο

Οι άστοχες αποδείχθηκαν και άλλες, παλαιότερες, βολές-προφητείες του Απ. Βακάκη κατά του μεγαλύτερου Ομίλου στην Ελλάδα με 28.000 εργαζόμενους.

Επιθετικός για άλλη μια φορά, αν και υπάρχει αντίδραση από τον Ομιλο και διάθεση για διάλογο μαζί του. Εκείνος όμως επιμένει σε κάθε ευκαιρία, με διάθεση ειρωνική-μειωτική που γίνεται ολοφάνερη. Βολές κατά της εταιρείας Σκλαβενίτης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Jumbο Απόστολος Βακάκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προ χθες.

Σαν να αναζητούσε πρόσχημα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές.

Με αφορμή σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο ίδιος τόνισε πως "όπου επιτρέπεται να ανοίξουν καταστήματα τις Κυριακές θα ανοίξουμε και εμείς, εξ'ανάγκης". Υπογράμμισε δε πως ο ίδιος είναι... κατά του ανοίγματος τις Κυριακές, "αντίθετα είμαστε υπέρ της αργίας για όλους και την Τετάρτη εκτός των Κυριακών". Όταν όμως έγινε η σύγκριση με την Σκλαβενίτης, η οποία δεν ανοίγει τις Κυριακές ο κ. Βακάκης είπε πως "ορισμένοι κάνουν marketing και θέλουν να δείξουν ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, είναι δικαίωμά τους" και συνεχίζοντας πρόσθεσε πως "δεν ξέρω κατά πόσο η απόφαση να μην ανοίγει καμία Κυριακή είναι προς όφελος των εργαζομένων". "

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Απόστολος Βακάκης βάζει στο στόχαστρο την Σκλαβενίτης με ακραίους, πολλές φορές, χαρακτηρισμούς. Τον Οκτώβριο του 2016 στην ετήσια παρουσίαση της Jumbo στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της Jumbo χαρακτηρίζοντας το deal τότε, Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλο, τόνισε πως "ήταν η χειρότερη επιλογή που έκανε η οικογένεια Σκλαβενίτη και μίλησε για παράλογες ακροβασίες", ενώ για το συγκεκριμένο deal είπε πως "η οικογένεια Σκλαβενίτη πήρε μάλλον τα λάθος χάπια Για να αποδειχθεί ότι έπεσε τελείως έξω, χωρίς να προβλέψει τότε- και χωρίς να παραδεχθεί αργότερα και μέχρι σήμερα—την σημαντική και υποδειγματική επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο του Ομίλου με επικεφαλής τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη. Μια ανάπτυξη μοναδική, που συνεχίζεται..

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο εισέρχεται η «Σκλαβενίτης»

Αλλο ένα «ταμπού» για την εταιρεία μέχρι τώρα, αυτό του ηλεκτρονικού εμπορίου για τις λιανικές πωλήσεις, κατέρριψε η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» (ΕΥΣ). Η τελευταία ανακοίνωσε, την εξαγορά από τη Yoda A.E. του ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ caremarket.gr, το οποίο σε πρώτη φάση θα εξακολουθεί να λειτουργεί όπως και πριν και σε επόμενη φάση θα διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και θα έχει ευρύτερη γεωγραφική εμβέλεια. Σήμερα το caremarket.gr εξυπηρετεί μόνο τον νομό Αττικής, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στην αρχική σελίδα του caremarket.gr ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι από σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 το ηλεκτρονικό κατάστημα εντάσσεται στην ΕΥΣ.

Η πρόθεση της ΕΥΣ να δραστηριοποιηθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο είχε γίνει γνωστή από το φθινόπωρο του 2018 και αναμενόταν να υλοποιηθεί στα τέλη του 2019. Με την απόφαση της διοίκησης να επιλέξει τελικά την εξαγορά μιας έτοιμης πλατφόρμας από το να δημιουργήσει εκ του μηδενός μία νέα –όπως ήταν η αρχική πρόθεση– η ΕΥΣ δείχνει ότι θέλει να κινηθεί το επόμενο διάστημα πιο γρήγορα στο πεδίο αυτό, όπου ήδη οι ανταγωνιστικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν πλούσια δραστηριότητα.

Η ΕΥΣ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, θα απορροφήσει το σύνολο των 50 εργαζομένων της caremarket.gr και μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics της πλατφόρμας, δημιουργώντας περαιτέρω σημεία διανομής των προϊόντων για τις ηλεκτρονικές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΕΥΣ διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα για το σήμα The Mart που δραστηριοποιείται στο cash & carry.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline