Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:04:54

Στους 13 έφτασαν, ήδη, οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα, ενώ οι ειδικοί ανησυχούν πως για τρεις μήνες θα περάσουμε περίοδο «αυξημένης δραστηριότητας». Δυστυχώς χιλιάδων κρουσμάτων και δεκάδων θανάτων, όπως και πέρυσι άλλωστε... Κύριο

Μόνο τρείς θανόντες όλοι και όλοι είχαν προβεί σε εμβολιασμό προστασίας. Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα, με τις αρχές να κλείνουν μέχρι νεωτέρας, την Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο.

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, δηλαδή κλιμακούμενων κινδύνων για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες κάθε ηλικίας και άλλη κατηγορίας βρίσκεται η Ελλάδα και οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Με φαινόμενα χιλιάδων καθηλωμένων και μάλιστα αρκετών σε επικίνδυνη φάση και προβληματική νοσηλεία..

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης 13 άνθρωποι (πέντε την τελευταία εβδομάδα). Πρόκειται για 8 άνδρες και 5 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 89 έτη. Από τους 13 που έχασαν τη ζωή τους οι 7 είχαν σε ΜΕΘ. Από τα 11 (84,6%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 2 (15,4%) ιός γρίπης τύπου Β.

Τα 12 (92,3%) από τα 13 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη κι εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 3 (25%). Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Συνολικά καταγράφηκαν 59 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 50 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από το σύνολο των ασθενών αυτών μόνο 25 (42,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 913 κλινικά δείγματα- όλα από νοσοκομεία. Τα 134 (14,7%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ειδικότερα τα 121 (90,3%) ήταν τύπου Α και τα 13 (9,7%) τύπου Β. Τα 96 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, και εξ αυτών τα 51 (53,1%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 45 (46,9%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Κοροναϊός: Ραγδαία εξάπλωση – Κλείνουν την Απαγορευμένη Πόλη – Μεταφέρουν ασθενείς σε ειδικά κουτιά

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα, με τις αρχές να κλείνουν μέχρι νεωτέρας, την Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο.

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα, με τις αρχές να κλείνουν μέχρι νεωτέρας, την Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Την ίδια στιγμή σε ειδικά αεροστεγώς κλεισμένα φορεία γίνεται η μεταφορά των ασθενών.
Ήδη σε καραντίνα έχουν μπει τρεις πόλεις και συγκεκριμένα η Γουχάν, η Χουνγκκανγκ και η Εζού.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν και οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με τους οποίους ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόνο στην πόλη Ουχάν μπορεί να φθάσει τις τέσσερις χιλιάδες και στη χειρότερη περίπτωση να αγγίξει τις 9.700.

To γύρο του κόσμου κάνουν την ίδια ώρα βίντεο που δείχνουν ασθενείς που πιθανώς έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στο Βουχάν της Κίνας να μεταφέρονται μέσα σε ειδικά κουτιά και πλαστικούς σωλήνες σε μια προσπάθεια των Αρχών να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της φονικής πνευμονίας. Στις εικόνες που ανήρτησε το Radio Free Asia στο Twitter διακρίνεται, όπως λέει, ιατρικό προσωπικό με ειδικές στολές να μεταφέρει από ασθενοφόρο μέσα σ' έναν μεγάλο πλαστικό σωλήνα έναν ασθενή που μολύνθηκε από τον κοροναϊό στο Χουιζού, μια πόλη στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline