Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  23:54:17

Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας διαπιστώνει πως άρχισε η φθορά της Κυβέρνησης. Χαμηλή βαθμολογία σε Μεταναστευτικό, Παιδεία και Ασφάλεια- ζέοντα θέματα που έχουν μείνει μετέωρα μετά 7 μήνες. Κύριο

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή Ποσοστό που κρίνεται χαμηλό σε σχέση με το 86% της ψήφου των 261 βουλευτών αλλά και δικαιολογημένο επειδή πρόκειται για πρόσωπο ευρύτερα άγνωστο μέχρι πρόσφατα, γεγονός το οποίο απαιτεί θετική και συστηματική δημοσιότητα.

Δημοσκόπηση Metron Analysis 2020: Προβάδισμα 15,1 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμός της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis, το κόμμα της ΝΔ εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό 37,1% έναντι 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση. Στην πρόθεση ψήφου της Metron Analysis για το «Βήμα», τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με 5,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ μ 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜεΡΑ 25 με 4%.
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Προσφυγικό, Ασφάλεια και Παιδεία

Τρία είναι τα καμπανάκια που χτυπούν οι πολιτες στην κυβέρνηση. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ΠτΔ

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 61% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα.
Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, δύο ακόμη δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην μία εξ αυτών, της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η έρευνα δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%. Τέλος, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφωνόταν στις 13 μονάδες, με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline