Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  05:12:48

Μενδώνη: Οχι στον κοινωνικό διχασμό λόγω ποδοσφαίρου

Η κυβέρνηση δεν θέλει να επιτρέψει νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο. Την νομοθετική ρύθμιση που συνιστά επί τις ουσίας μια σολομώντειο λύση, θα υπερασπιστεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία εθεάθη να εξέρχεται από το μέγαρο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα.

Η επιλογή Μενδώνη έγινε αφενός επειδή είναι υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και τύποις προΐσταται του Αθλητισμού, αφετέρου διότι εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του Λ. Αυγενάκη ίσως προκαλούσε αντιδράσεις.

Στην σύντομη παρέμβασή της η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επεσήμανε ότι με την τροπολογία «επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων σε διαπίστωση παραβάσεων του αθλητικού νόμου».

«Η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανα τους την νέα ρύθμιση . Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρηση της ποινής στο πλαίσιο που ορίζει ο νομοθέτης» τόνισε η υπ. Πολιτισμού για να προσθέσει: «Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία που είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν και προσπαθεί να ανακάμψει η ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης».

Οπως υπογράμμισε ακόμη η Λίνα Μενδώνη «η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον Αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση δεν θέλει να επιτρέψει έναν νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα μας αυτό επιδιώκουμε με την τροπολογία. Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε ένταση είτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γ. Ψυχογιού κατήγγειλε την τροπολογία ως «απαράδεκτη» και αρκέστηκε να πει για τη στάση του κόμματός του «θα δούμε τι θα κάνουμε στη διάρκεια της συζήτησης » προαναγγέλλοντας ενδεχομένως και ονομαστική ψηφοφορία. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση επέλεξαν την αποχή καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline