Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:49:10

Πούτιν-Ερντογάν, ενώ κάνουν μαζί μεγάλες μπίζνες (προμήθειες και δημόσια έργα) πολεμούνται σκληρά οι χώρες τους στη Λιβύη και τη Συρία: Στο κόκκινο οι σχέσεις Τουρκίας με Ρωσία -«Αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις Ασαντ θα απαντήσουμε». Κύριο

Δεν φαίνεται ότι μπορεί να κρατήσει πολύ αυτή η αντιφατική, παράλογη και ανήθικη σχέση του Ερντογάν με τον Βλ. Πούτιν, όπως επίσης συμβαίνει και με τον Ντ. Τράμπ.

Τούρκοι αξιωματούχοι διεμήνυσαν σε μέλη ρωσικής αντιπροσωπείας που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα πως οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων εναντίον τουρκικών φυλακίων στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Ήδη γνωρίζουν διαρκείς ήττες από τον στρατό του Ασαντ(που κατευθύνεται και ενισχύεται από τη Ρωσία) και με δεκάδες νεκρούς, ενώ νόμιζαν ότι θα έκαναν περίπατο κατά τους λεονταρισμούς του Ερντογάν.

Προειδοποίησαν δε πως τέτοιες επιθέσεις δεν θα παραμείνουν αναπάντητες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Νέοι λεονταρισμοί, που αγνοήθηκαν και από Δαμασκό και από Μόσχα..

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ειπώθηκε στους Ρώσους ότι οι επιθέσεις σε τουρκικές δυνάμεις είναι απαράδεκτες και πως η Μόσχα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της όπως ορίζονται στη συμφωνία που υπέγραψαν Άγκυρα και Μόσχα το 2018 για τη ζώνη αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline