Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020  22:36:04

Μάστιγα παραμένει το ποτό πριν από το οδήγημα. 445 παραβάσεις σε τρεις μέρες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Παραβάτες σε όλη την Ελλάδα ανεξαιρέτως. Κύριο

Σε 12.441 ελέγχους της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, το τριήμερο Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής από 7 έως και 9 Φεβρουαρίου 2020, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βεβαιώθηκαν συνολικά 445 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Δυσάρεστη η διαπίστωση, λυπηρή η κατάσταση ως κοινωνικό φαινόμενο, ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τις νέες ηλικίες που οδηγούν είτε αυτοκίνητα είτε μοτοσυκλέτες. Σε 12.441 ελέγχους της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, το τριήμερο από 7 έως και 9 Φεβρουαρίου 2020, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βεβαιώθηκαν συνολικά 445 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Μεγάλος ο αριθμός των παραβατών(όσο εντοπίσθηκαν σε εκείνους τους ελέγχους ), μετά μάλιστα τόση αρνητική δημοσιότητα για τους κινδύνους θανάτων και τραυματισμών σε τόσους νέους και νέες και σε αναίτιους ανθρώπους, όπως οι ατυχείς συνεπιβάτες και τα πληρώματα των αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 111 παραβάσεις στην Αττική, 56 στην Κρήτη, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 43 στη Θεσσαλονίκη, 31 στη Δυτική Ελλάδα, 30 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 29 στη Θεσσαλία, 27 στη Στερεά Ελλάδα, 19 στο Νότιο Αιγαίο, 17 στα Ιόνια Νησιά, 14 στην Ήπειρο, 10 στην Πελοπόννησο, 5 στη Δυτική Μακεδονία και 5 στο Βόρειο Αιγαίο. Εντυπωσιάζει ο μεγάλος αριθμός παραβατών στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, προκύπτει ότι το 3,64% των οδηγών που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Παράλληλα, από τους 445 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση), οδηγούσαν 80 άτομα, από τα οποία τα 67 ήταν μόνα τους, ενώ τα 13 είχαν στο όχημά τους άλλους ενήλικες ή ακόμα και ανήλικους.

Όπως σημειώνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline