Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:52:39

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, κατά της εγκληματικότητας, ομολόγησε... 11 ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο. Κύριο

Απογοητευτικό φαινόμενο, μετά ορισμένα άλλα, όπως πρόσφατα το χαστούκι σε ανήλικο στο Μενίδι και η συμμετοχή αστυνομικών της ΔΙΑΣ σε ομάδες κλεπτών, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

-Μια ακόμη σκιά στα φιλόδοξα σχέδια της ΕΛΑΣ και του ΥΠ-ΠΡΟΠΟ για την ανασυγκρότηση και ενίσχυση της μονάδας ΔΙΑΣ για σύγχρονη αστυνόμευση και προστασία των πολιτών, μονάδα μηχανοκίνητη κυρίως, την οποία είχε καταργήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

. Αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του για ληστείες. Η σύλληψή του έγινε σήμερα Πέμπτη στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Πρόκειται για έναν 29χρονο αστυφύλακα, ο οποίος κατηγορείται για δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι. Συνολικά φέρεται να αφαίρεσε 690 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και συγκεκριμένα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός και τρία δίκυκλα καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες δύο ληστείες.

Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέτασης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ληστείες κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς, που κατετάγη το έτος 2011 και υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline