Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:04:25

Γκέτο μαφιών ήταν και παραμένει το κέντρο της Αθήνας, επίσης κάτω από την Ομόνοια και πίσω από το Δημαρχείο έως Μοναστηράκι. Νέα αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών για προστασία-εμπορία ναρκωτικών, γυναικών, τσιγάρων, λαθρεμπορίου. Κύριο

Δυστυχώς το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν περιορίζεται στα Εξάρχεια και το Άγιο Παντελεήμονα ούτε στις περιοχές της Αττικής αλλά παραμένει ισχυρό-επικίνδυνο στο κέντρο των Αθηνών από την Ομόνοια, την Πατησίων και την Αθηνάς και κάτω.

Διαφορές από διακίνηση ναρκωτικών αλλά και μια προγενέστερη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που είχε οδηγήσει στην σύλληψη δύο εμπόρων χασίς φέρεται να ήταν – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αστυνομικών – η αιτία της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ 20-25 ατόμων αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής στην οδό Μενάνδρου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας Αφγανός που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ , ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμη με μαχαίρι.
Πρόκειται για ένα νέο δείγμα της δράσης ποινικών στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις «σαρώσεις» από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.
Τα θύματα της επίθεσης περπατούσαν στο κέντρο της Αθήνας όταν δέχθηκαν επίθεση με πιστόλια και μαχαίρια από ομοεθνείς τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην συμπλοκή είχαν προσαχθεί προσφάτως από την ΟΠΚΕ.
Επιπλέον υπήρχε σύγκρουση μεταξύ τους γιατί ορισμένοι θεωρήθηκαν ότι κατέδιδαν στην ΕΛ.ΑΣ διακινητές ναρκωτικών. Όμως εξετάζονται κι άλλα σενάρια.

Φονική συμπλοκή στη Μενάνδρου: Τον σκότωσαν γιατί δεν πλήρωνε «προστασία» για την πιάτσα πώλησης τσιγάρων

Υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν τραυματιστεί και τα οποία τράπηκαν σε φυγή για να μη συλληφθούν. Σημειώνεται, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από δέκα κάλυκες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί, έως αυτή την ώρα, εάν το ένα θύμα έχασε τη ζωή του από όπλο ή από αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στους δημοσιογράφους «ήρθαν δυο άτομα και είπαν "θα γίνει μακελειό. Φύγετε από εδω πέρα". Εμείς δεν δώσαμε σημασία και τελικά έγινε μακελειό».

«30 άτομα ήρθαν με πιστόλια και μαχαίρια και άρχισαν να τους χτυπάνε όλους. Το 30χρονο θύμα που ήταν Αφγανός, πουλούσε τσιγάρα και τον απειλούσαν Πακιστανοί ότι, αν δεν τους δώσει χρήματα, θα τον σκοτώσουν. Άμα θες να πουλήσεις τσιγάρα εδώ πέρα, θα πληρώσεις εμένα. Το παιδί δεν είχε να πληρώσει λεφτά και τον σκότωσαν. Ζητούσαν 2.000 με 3.000 ευρώ τη βδομάδα», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 10 άτομα είναι τραυματίες και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής αναφέρει ότι «ήρθε μια ομάδα 20 ατόμων και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από το άλλο στενό ήρθαν άλλα 15 άτομα όπου επίσης πυροβολούσαν. Είχαν ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια πάνω τους και έγινε μακελειό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline