Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:28:15

Πόλεμος Βρούτση – Αχτσιόγλου για τις μειωμένες εισφορές για τις μητέρες

Νέα σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εργασίας και της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποκάλυψη της τελευταίας για εν κρυπτώ κατάργηση της μείωσης των εισφορών για ένα 12μηνο για τις μητέρες μετά τον τοκετό. Θα υπάρξει ειδική διάταξη, διαβεβαιώνει ο υπουργός και εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου, με αφορμή την αποκάλυψη της τελευταίας για εν κρυπτώ κατάργηση της μείωσης των εισφορών για ένα 12μηνο για τις μητέρες μετά τον τοκετό.
Θα υπάρξει ειδική διάταξη στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα διατηρηθούν οι μειωμένες εισφορές, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας.

Εξαπολύει μάλιστα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι με το δικό του Ασφαλιστικό δημιούργησε αυτό το «κενό νόμου».

«Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε», σχολιάζει η κυρία Αχτσιόγλου.
Η αποκάλυψη Αχτσιόγλου
Την εν κρυπτώ κατάργηση ευνοϊκής για τις νέες μητέρες ρύθμισης από το υπουργείο Εργασίας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν ψηφιστεί το επίδομα γέννησης, κατήγγειλε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, χθες, Τρίτη.
«Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες» σημείωνε χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε η Εφη Αχτσιόγλου, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που φέρει την υπογραφή του τέως υφυπουργού, Ν. Μηταράκη, καταργήθηκε για τις γυναίκες που αποκτούν παιδί τη δυνατότητα μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη. Η μείωση ίσχυε για το χρονικό διάστημα των 12 μηνών απασχόλησης μετά το μήνα του τοκετού ή για το 12μηνο μετά τη λήξη της επιδότησης λοχείας.
Βρούτσης: Στηρίζουμε τη μητρότητα, θα υπάρξει ειδική διάταξη για τις εισφορές

Τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας προς το θεσμό της μητρότητας δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθούν οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Βρούτσης αναφέρει:

«Σχετικά με το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 με τη μη ρητή αναφορά – όπως θα έπρεπε – στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες».
«Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας στηρίζουν και ενισχύουν συνεχώς το θεσμό της μητρότητας, όπως έχουμε αποδείξει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τελευταία την καθιέρωση του επιδόματος γέννησης» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline